Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

167 gasten online

 
Het aflopende contract van hoofdtrainer Erwin van de Looi is met één seizoen verlengd, zo bericht FC Groningen op de clubsite. Eerder werd al de eveneens aflopende verbintenis van eerste assistent Dick Lukkien met drie seizoenen verlengd. Hans Nijland zegt in een reactie dat FC Groningen de situatie rond de hoofdtrainer vanaf nu jaarlijks bekijkt. De Trots van het Noorden wil ook de aflopende contracten van tweede assistent Marcel Groninger, keeperstrainer Sierd van der Berg en beloftentrainer Casper Goedkoop graag verlengen.

Reactie Hans Nijland
"Van de Looi en Lukkien zijn vakmannen. Ze vormen bovendien een prima tandem. Tot en met dit seizoen liep de contractduur van beide trainers gelijk en dat vonden wij geen wenselijke situatie meer. Wij hebben er met de meerjarige verbintenis voor Lukkien bewust voor gekozen de continuïteit binnen de technische staf ook voor de wat langere termijn te waarborgen. Met onze hoofdtrainer bekijken we de situatie vanaf nu jaarlijks. Met deze opzet waren beide trainers het ook volledig eens. Er is op technisch vlak nu duidelijkheid richting volgend seizoen, dus we kunnen ons wat dat betreft volledig concentreren op het laatste deel van de competitie en de naderende halve finale om de beker."

Reactie Erwin van de Looi (zie verder clubsite FC Groningen)
"We zijn al een tijdje met elkaar in gesprek, waarbij de insteek van beide partijen was dat we met elkaar verder wilden. ... Er staat nu een mooie kern, die nog stabieler en beter zal worden. Daarmee denken wij volgend seizoen weer een nieuwe volgende stap te kunnen zetten. Maar ook dit seizoen is er nog genoeg om voor te spelen. We doen in de competitie mee om de posities waarop we willen eindigen en er wacht ons begin april een prachtige halve finalewedstrijd om de beker, thuis tegen Excelsior. We hebben het vorige seizoen op fantastische wijze weten af te sluiten, met Europees voetbal als beloning. We gaan voor een soortgelijk scenario dit jaar."

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.