Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

326 gasten online

 
Zonder clubtopscorer Michael de Leeuw mag FC Groningen straks aantreden tegen ADO Den Haag, de met nul zeges in 12 uitwedstrijden buitenshuis slechtst presterende ploeg van de Eredivisie. De Hagenezen hebben in de persoon van Michiel Kramer wél een beschikbare trefzekere spits - aan Eric Botteghin en Rasmus Lindgren de eer om Kramer, analoog aan Mark Uth een week eerder, als een onzichtbare figurant te degraderen!

Voor FC Groningen wordt het de allerhoogste tijd om weer eens als winnaar van het veld te stappen. Van de laatste tien wedstrijden wist de Trots van het Noorden er slechts eentje te winnen, en daar waar een ploeg als Vitesse in februari 100% van haar wedstrijden won, daar bedraagt dit percentage voor FC Groningen een schamele 0%. Bovendien is het winnen van de duels tegen zowel ADO als, volgende week, FC Dordrecht een absolute must om plek zeven niet op de Groningse buik te kunnen schrijven.

Zoals gezegd: Michael de Leeuw ontbreekt vanmiddag. Vaak wordt gezegd dat de aanvaller weliswaar veelvuldig scoort, maar dat dit wel betekent dat het halve elftal op hem afgestemd moet worden en dat dit het voetballende gehalte niet ten goede komt. Vanmiddag mogen de wél inzetbare spelers bewijzen dat deze stelling enige kern van waarheid bevat.

ADO won de vorige ontmoeting in de Euroborg: op 8 december 2013 stond er een teleurstellende 1-2 eindstand op de borden. Daarvóór moeten we echter teruggaan naar 26 november 2006 voor de laatste zege van de Residentieclub. Die middag betekende de 2-5 nederlaag voor FC Groningen het einde van een formidabele ongeslagen reeks die maar liefst 22 competitiewedstrijden had geduurd, nog altijd de beste ongeslagen Eredivisiereeks uit de bijna 44-jarige geschiedenis van de FC, weet ook FCG Stats.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Van der Velden
Mahi - Chery - Rusnák
Kieftenbeld - Tibbling
Payne - Lindgren - Botteghin - Hateboer
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Van Nieff, Bijl, Van der Laan, Bacuna, Islamovic, Hoesen

Vermoedelijk niet bij de selectie:
Antonia, Bakker, Ben Moussa, Burnet, Hiariej, Kappelhof, De Leeuw

Graag sluiten we af met een hoog kippenvel-gehalte. We gaan terug naar 29 mei 2011. FC Groningen had de heenwedstrijd in de play-offs tegen ADO eerder op schandalige wijze met 5-1 verloren. De return leek een formaliteit. Het liep echter helemaal anders, en bijna was Europees voetbal alsnog ons deel. Geniet nog even mee!

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.