Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

153 gasten online

 
Het is nog niet duidelijk wie er zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht in de punt van de aanval van FC Groningen geposteerd zal worden. RTV Noord citeert nl. Erwin van de Looi, en afgaande op de woorden van de hoofdtrainer hoeven we nog niet op een snelle rentree van Michael de Leeuw te rekenen: "Michael heeft een verrekking opgelopen aan zijn hamstring. Het is zeer twijfelachtig of hij zondag al van de partij kan zijn. Het zou een mooie meevaller zijn als hij tegen Dordrecht kan meedoen."

Niet uitgesloten moet worden dat Van de Looi zondag opnieuw kiest voor Nick van der Velden als diepe spits. De trainer was nl. na afloop van de zo belabberd verlopen wedstrijd tegen ADO Den Haag één van weinigen die niet vond dat Van der Velden als spits door het ijs was gezakt, zo maken we op uit het interview dat Fox Sports na de wedstrijd met Erwin van de Looi had. Naar ons idee betekent het spelen met Nick van der Velden op papier als spits dat er in de praktijk met een elftal zonder spits wordt gespeeld, eigenlijk in alle situaties not done maar zeker in de eigen Euroborg tegen opponenten als - met alle respect - ADO Den Haag en FC Dordrecht, die je met een offensieve speelstijl tegemoet zou moeten treden, met passie en strijd en met een echte winnaarsmentaliteit. Niets van dat alles was zondag tegen ADO waarneembaar. Inzet was er wel, maar geen drang naar voren. Zelden zal een thuiswedstrijd van FC Groningen zó slecht zijn geweest en zó hebben verveeld als jl. zondag.

Wat ons betreft zijn er drie alternatieven die eerder dan Nick van der Velden in aanmerking komen voor de positie van spits, aannemende dat er opnieuw voor een 4231-concept wordt gekozen: Juninho Bacuna, Dino Islamovic en Jafar Arias. Morgen zullen we hierover meer kunnen berichten.

Vandaag wordt er door de selectie van FC Groningen niet getraind. Afgelopen maandag wel, en toen stonden de volgende 13 spelers op het trainingsveld:

Lorenzo Burnet, Hans Hateboer, Tom Hiariej, Dino Islamovic, Johan Kappelhof, Maikel Kieftenbeld, Martijn van der Laan, Rasmus Lindgren, Mimoun Mahi, Albert Rusnák, Simon Tibbling en de keepers Jeroen Gies en Stefan van der Lei.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.