Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

133 gasten online

 
Eric Botteghin laat vandaag in de papieren editie van Voetbal International optekenen dat hij hoopt komende zomer van club te veranderen. De stelling dat het komende zomer gezien zijn leeftijd en zijn spel het ideale moment is om een stap te maken bevestigt hij. "Dat denk ik ook en daar hoop ik nog steeds op. Ik heb nog een contract voor een jaar bij FC Groningen, maar ik zou een volgende uitdaging niet uit de weg gaan. Ik ben klaar voor een volgende stap. Ik denk in eerste instantie aan het buitenland, als ik mag kiezen."

Eric Botteghin zegt naar zijn idee aan zijn beste seizoen bezig te zijn. "Vorig jaar zei iedereen al dat het mijn beste seizoen was, maar nu is het nóg beter vind ik." Hij weet dat hij hoog op lijstjes van andere clubs staat. In Nederland mist hij een beetje de waardering. "In Nederland is het voetballende aspect misschien wel te belangrijk. In Engeland en Duitsland zouden types als wij (Eric Botteghin en Joey van den Berg van sc Heerenveen, red.) meer waardering krijgen. Wij zijn voetballers die op karakter spelen, altijd in het teambelang, met veel kracht."

Gezien de uitlatingen van de steunpilaar in de verdediging van FC Groningen lijkt het niet waarschijnlijk dat de 27-jarige Braziliaan een aanbieding van FC Groningen voor een verbeterd contract zou tekenen. Om die reden is de Trots van het Noorden eigenlijk gedwongen om Botteghin in de zomer of uiterlijk komende winterstop te verkopen, om te voorkomen dat hij aan het einde van het seizoen 2015-2016 gratis de deur uitloopt.


Eric Botteghin, winnaar van de fcgonline-
Speler van het Jaar-verkiezing

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.