Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

226 gasten online

 
Wat gaan de 311 hondstrouwe groen-witte helden die hun club vandaag achterna reizen vandaag beleven? Komen ze van een koude kermis thuis, of wordt er aangeknoopt bi j de even onverwachte als prachtige overwinning (GENIET NA!) die de Trots van het Noorden vorig jaar in Eindhoven boekte? Na gisteravond is FC Groningen pas op een elfde stek terug te vinden - een tastbaar resultaat zou vanmiddag wel heel erg welkom zijn!

Erwin van de Looi zal de overwinningen van FC Twente, SC Cambuur en Willem II gisteren niet met applaus begroet hebben. Of je achtste staat of elfde - het kan op het eind van de rit een wereld van verschil betekenen, zowel sportief (play-offs) als financieel (TV-centerij). De FC kan zich vanmiddag dan ook eigenlijk geen nederlaag veroorloven.

Een beschouwing van de statistieken van eerder gespeelde ontmoetingen in Eindhoven kan wat ons betreft achterwege blijven. Vorig seizoen werd eindelijk de eerste overwinning, nadat in de 34 eerdere potten geen enkele zege werd behaald. Het doelsaldo van alle 35 in de lichtstad gespeelde Eredivisiewedstrijden bedraagt momenteel 111-23, zo weet FCG Stats op te hoesten, dus er gaan nog wel wat decennia overheen om dit in evenwicht te brengen.

Vanmiddag zal er weer een min of meer spitsloos elftal Groningers de wei in worden gestuurd, want als Van de Looi zelf al laat optekenen dat Nick van der Velden 'natuurlijk geen spits is', dan weten we wel hoe laat het is. Helaas kan Jarchinio Antonia nog geen 90 minuten spelen, anders zou de voorhoede vanaf minuut één, afgaande op de training van eerder deze week, vermoedelijk bestaan hebben uit Albert Rusnák - Mimoun Mahi - Jarchinio Antonia, maar nu mag Nick van der Velden het nog een keer vanaf het begin proberen. Danny Hoesen is immers ziek afgehaakt.

We verwachten een compact spelend elftal Grunnegers, en als de defensie hecht staat, er meedogenloos wordt gespeeld en de schroom in Groningen is achtergebleven - dan kon dit wel eens middag worden waaraan we nog lang en graag zullen terugdenken. Start je echter niet scherp, worden de afspraken niet goed nagekomen en hou je het veld groot - dan roep je het onheil over je af. Nait doun dus :-)

Vermoedelijke basis FC Groningen:

Mahi - Van der Velden -  Rusnák
Kieftenbeld - Chery - Tibbling
Burnet - Lindgren - Botteghin - Kappelhof
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Payne, Van der Laan, Van Nieff, Bacuna, Antonia, Islamovic

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Hateboer, Hiariej, Hoesen, De Leeuw

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.