Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

254 gasten online

 
We moeten teruggaan naar 21 oktober 2007 voor de laatste in de Groene Kathedraal behaalde zege van de Trots van het Noorden tegen de Tukkers. Met een verwoestende knal zorgde Martijn Meerdink die middag voor het enige en dus beslissende doelpunt, in een duel waarin Rasmus Lindgren één van de basisspelers was - net als vanmiddag. Albert Rusnák bleek gisterochtend op de afsluitende training fit genoeg om te spelen, en straks moet het gewoon gaan gebeuren. Aan gort met Twente!

Sinds 2007 kwam FC Groningen thuis niet verder dan 0-0 (in 2010) en 1-1 (afgelopen seizoen), en voor de rest waren zeperds ons deel. Een nederlaag is vanmiddag echter domweg geen optie. Gevoelsmatig per definitie niet tegen de aartsrivaal uit Enschede, en een blik op de stand wijst bovendien uit dat het alle hens aan dek is voor de Groningers om plek acht niet uit het oog te verliezen. Plek zeven, een positie die recht geeft op play-offs, lijkt onhaalbaar, maar als de bekerwinnaar bij de eerste zeven eindigt, dan is de achtste plaats eveneens voldoende voor het toetje na afloop van het seizoen. Het aller-, allermooiste is natuurlijk dat FC Groningen zelf de beker wint, maar een zekerheidje is dit helaas niet.

Wij hebben er vanmiddag veel zin in. Als wordt aangeknoopt bij het vechtvoetbal dat Ommelander clubs als De Heracliden en Noordwolde gistermiddag tentoonspreidden, dan gaan wij een heerlijke pot voetbal tegemoet. Zun schient, wat wil n mens meer!

Vermoedelijke basis FC Groningen:

Rusnák - Hoesen - Mahi
Kieftenbeld - Chery - Tibbling
Burnet - Lindgren - Botteghin - Kappelhof
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Bacuna, Hateboer, Islamovic, Van Nieff, Payne, Van der Velden

Vermoedelijk niet bij de selectie:
Antonia, Bakker, Ben Moussa, Hiariej, Van der Laan, De Leeuw

Foto's van Trots van het Noorden van de laatste thuisoverwinning tegen FC Twente:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.