Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

178 gasten online

 
Langzaam maar zeker begint het van binnen bij de supporters van FC Groningen te borrelen. Via een vanwege de absentie van diverse spelers warrige voorbereiding op de uitwedstrijd tegen Vitesse mogen we ons komende woensdag opmaken voor de absolute bekerkraker tegen Excelsior. Om de goden niet te verzoeken gaan we op deze plaats niet in op de kaartverkoop voor de finale, maar wel citeren we Sergio Padt maar al te graag.

Tegenover Voetbal International laat hij het volgende weten: "Ik denk dat de hele provincie Groningen helemaal gek wordt als we de finale opnieuw halen, want de spelers worden al weken op straat aangesproken over die beker. Ik sluit zelfs niet uit dat als we van Excelsior winnen, er echt mensen op de trekker naar De Kuip gaan. Natuurlijk leeft het duel ook bij ons in de koppies. Als we de finale winnen, doen we het beter dan vorig seizoen omdat we dan direct in de poulefase van de Europa League terechtkomen."

Plaatsing voor de groepsfase van de Europa League is straks per club overigens goed voor € 2,4 miljoen, een stijging van maar liefst 84% ten opzichte van de startpremie voor het seizoen 2014-2015, die per ploeg 'slechts' € 1,3 miljoen bedroeg. Kortom, naast spelers en supporters zullen ook de financiële tak van het bedrijf FC Groningen reikhalzend uitkijken naar het verdere verloop van het bekertoernooi.

Anders dan Eric Botteghin onlangs deed wil Sergio Padt het uiteindelijk succesvol zijn van dit seizoen niet ophangen aan het al dan niet winnen van de KNVB-beker. "We hebben nog zes wedstrijden in de competitie en die laten we echt niet lopen. Ik geloof oprecht dat we via de stand op de ranglijst en de play-offs ook nog Europees voetbal kunnen halen. Vorig seizoen had FC Groningen op het laatst ook nog een geweldige serie waarin het ongeslagen bleef, dus waarom zou dat nu niet weer lukken? Ik merk in elk geval wel dat het voetbal beter wordt. We hadden twee weken geleden zomaar van PSV kunnen winnen en tegen FC Twente hebben we de hele wedstrijd gedomineerd."

Van onderschatting van Excelsior door de spelers van FC Groningen zal absoluut geen sprake zijn. Over de onlangs op Woudestein gespeelde uitwedstrijd van FC Groningen: "Zij hebben in dat duel heel goed voetbal laten zien.  Excelsior had in elk geval recht op de overwinning. Ik ben blij dat het is gebeurd, iedereen weet nu dat we de halve finale niet met twee vingers in de neus winnen. Onderschatting van Excelsior zou pure minachting zijn. Wij spelen thuis, dus wij zullen favoriet zijn, dat zal extra druk met zich meebrengen. Er wordt in een volle Euroborg echt iets van ons verwacht. Maar wij willen allemaal naar De Kuip en dan moet je met die druk kunnen omgaan."

Het scorend vermogen is bij de Groningers een probleem. Padt hierover: "We creëren iedere wedstrijd wel kansen, maar soms ontbreekt het dan aan scherpte voor het doel. Maar ik weet ook dat het zo kan veranderen. Mimoun Mahi heeft de laatste wedstrijden best wel wat kansen gehad. Tegen FC Twente scoorde hij eindelijk, dat kan hem ook bevrijd hebben. Hetzelfde zou voor Danny Hoesen kunnen gelden."

De doelman van FC Groningen blijft zelfkritisch, ondanks ogenschijnlijk uitstekende statistieken. Zo verrichte hij dit seizoen de meeste reddingen van alle doelmannen in de Eredivisie, nl. 109. "Die statistieken zijn leuk en misschien een bevestiging van het goede gevoel dat ik dit seizoen heb, maar ik had liever onderaan gestaan in die lijstjes en meer wedstrijden gewonnen. Bovendien ben ik altijd kritisch op mezelf. De meeste reddingen kan ook betekenen dat ik minder ballen op doel had gekregen als ik de verdediging beter neer had gezet. Ik wil iedere dag een betere keeper worden, daar hoort alles bij, dus ook het coachen van je defensie."

Sergio Padt zou het winnen van de KNVB-beker geweldig vinden. "Ik ben er enorm op gebrand om het seizoen heel goed af te sluiten. En dat kan. Als we de bekerfinale halen, kunnen we hem zeker ook winnen. Het pakken van een echte prijs met FC Groningen zou mijn seizoen helemaal afmaken."

Komende woensdag stap één van twee in de race naar de groepsfase van de Europa League!

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.