Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

218 gasten online

 
We zijn aangekomen aan de beslissende fase van de competitie. De komende twee wedstrijden konden wel eens bepalend zijn voor ons groen-witte gevoel. Zeperds tegen Vitesse en Excelsior laten de kansen op play-offs en de bekerfinale in rook opgaan, terwijl twee overwinningen voor een hosanna-atmosfeer van ongekende omvang zullen zorgen. Vanavond staat de kraker in de Arnhemse sporthal op het programma. Op 10 mei jl. stond er een eclatante 1-4 eindstand op de borden. Wat ons betreft is deze demontage van de thuisploeg voor herhaling vatbaar!

Bovenstaande is voor wat betreft de kansen om opnieuw de play-offs binnen te stromen mogelijk iets te zwart-wit gesteld. Immers, een blik op de stand leert ons dat ook een nederlaag bij Vitesse niet per definitie hoeft te betekenen dat de achtste plaats niet meer haalbaar is:

 

Het wordt er echter allemaal niet makkelijker op als de Trots van het Noorden de Gelredome vanavond puntloos verlaat. Bovendien is de achtste plaats alleen een strohalm als de uiteindelijke bekerwinnaar zich bij de eerste zeven kwalificeert. FC Twente draaft vanavond naar verluidt met een veredeld B-elftal op tegen PSV, en bovendien hangt er nog meer puntenaftrek in de lucht als passende sanctie voor bewezen wanbeleid van Joop Munsterman, die zich vermoedelijk nooit meer in het openbaar zal durven te vertonen. Alleen PEC Zwolle lijkt dus nog in de race voor een plaats bij de eerste zeven. Maar slaagt de meute van Ron Jans er dinsdag in bij de Tukkers te winnen? Zo niet - dan is plek acht sportief gezien geen stuiver meer waard. En dat FC Groningen nog weet door te stoten naar de zevende plaats is uitgesloten.

Kortom - het winnen van de beker lijkt ons het allerbeste. De kan hierop is echter niet 100%, en dus wensen wij de 153 meegereisde groen-witte helden vanavond een heerlijke avond toe. Drie punten en ook de sportieve belangen in de competitie blijven intact. De financiële belangen eveneens. Vitesse dreigt ons een slordige acht ton aan TV-gelden afhandig te maken. De enige remedie voor de FC:L stijgen op de ranglijst. Winnen derhalve, te beginnen in Arnhem!

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen Vitesse (op grond van donderdag- en vrijdagtraining):

Rusnák - De Leeuw - Mahi
Kieftenbeld - Chery - Tibbling
Burnet - Lindgren - Botteghin - Kappelhof
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Hateboer, Van der Laan/Payne, Van der Velden, Hoesen, Islamovic, Bacuna

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.