Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

131 gasten online

 
EINDELIJK! Voor de derde keer dit seizoen mogen we de degens kruisen met Excelsior, maar de wedstrijd van vanavond is in niets te vergelijken met de beide eerdere duels, die allebei een eindstand van 1-1 hadden, een score die de wedstrijdduur straks naar 120 minuten zou tillen. Sinds Michael de Leeuw FC Groningen op 28 januari jl. bij de loting aan Excelsior koppelde hebben we toegeleefd naar vandaag, en nu is het zover! Op naar een geweldige pot voetbal in een stijf uitverkochte Groene Hel!

Het is genoegzaam bekend - het is 26 jaar geleden dat we voor het laatst (en tevens voor het eerst) door wisten te stoten naar de finale van het bekertoernooi. De 5-1 thuisoverwinning tegen Willem II was op 12 april 1989 ruim voldoende voor een trip naar De Kuip, alwaar PSV vervolgens met 4-1 te sterk bleek. Het mocht de pret toen niet drukken, als verliezend bekerfinalist ging FC Groningen toen alsnog Europa in. Tegen Willem II zetten René Eijkelkamp (2x), Eric Groeleken (2x) en Edwin Olde Riekerink het met 16.000 toeschouwers gevulde Oosterpark met hun doelpunten in vuur en vlam, zo reproduceert FCG Stats feilloos, en wat ons betreft zien we vanavond eenzelfde scenario.

Aan de ene kant denken we dat het wellicht niet makkelijk zal worden tegen de Kralingers. De beide eerdere ontmoetingen hebben dat dit seizoen uitgewezen. Echter - FC Groningen is sindsdien beter gaan voetballen, en de equipe van Marinus Dijkhuizen zit opeens in de hoek waar de degradatieklappen vallen. De competitie is opeens wel erg belangrijk geworden aldaar.

De kraker van vanavond staat echter op zichzelf. Excelsior zal naar Groningen trekken om de misère van zich af te willen spelen, zoals FC Twente dat gisteravond ook (tevergeefs) probeerde. Maar gaat het Excelsior wél lukken? Het is aan FC Groningen om de Rotterdammers vanaf het allereerste fluitsignaal geen seconde het gevoel te geven dat hier in Grunn wat te halen is. Met de onvoorwaardelijke steun van de twaalfde man, vanavond krachtiger als zelden tevoren, lijkt niets een groen-witte Kuip op 3 mei in de weg te staan.

We wensen iedereen een fantastische avond toe! Forza Grunn!


Hoogste tijd voor een tweede bekerfinale!

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.