Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

105 gasten online

 
Voor de tweede achtereenvolgende keer mogen we straks de trappen van een uitverkochte Euroborg beklimmen. Het zal een hele toer worden om het volksfeest van afgelopen woensdag nog te overtreffen, maar ook in de noordelijke kraker tegen Cambuur hebben we ongelofelijk veel zin. FC Groningen wist de laatste vier officiële thuisduels tegen de Friezen niet ter winnen - tijd om ain en aander recht te zetten!

Tussen de eerste en de vierde van genoemd kwartet wedstrijden prijken maar liefst 21 jaar. Daar waar de meesten nog zullen weten dat er vorig seizoen een 1-1 eindstand op de borden prijkte, daar is de editie van 2 mei 1993 iets verder weggezakt. Onder de bezielende leiding van John Blankenstein moesten de Groningers met 0-1 buigen. In de basis van de Trots van het Noorden spelers als Rick Slor, Erik van Kessel en Lucian Ilie - lang vervlogen tijden! Dankzij FCG Stats blijft het statistische cijfermateriaal echter bewaard, althans zolang internet bestaat.

De laatste thuisoverwinning tegen de opponent van vanmiddag dateert alweer van 17 november 1991. De onderlinge titanenstrijd was een prooi voor de FC, die door doelpunten van Milko Djurovski (2x) en Arnold Bos met 3-2 aan het langste eind trok.

Vanmiddag staat een wel erg belangrijk potje op het programma. Iedereen ziet ons al met de KNVB-beker door Stad en Ommeland toeren, maar nog altijd is het niet zeker dat de prijzenkast van FC Groningen voor het eerst met een echte prijs gevuld gaat worden. (Overigens kan de tweede prijs, de Johan Cruyff Schaal, al begin augustus een feit zijn. Wat een vooruitzicht - om die schaal in de arena tegen PSV aantreden!)

Kijkend naar de competitie, dan is de achtste stek een belangrijke, mocht PEC Zwolle alsnog met de beker aan de haal gaan, iets waar we eerlijk gezegd niet aan moeten denken. Om achtste te worden zullen Cambuur en Willem II echter achterhaald moeten worden. Beide tegenstanders treffen we vandaag en a.s. zaterdag, en de verschillen zijn klein, dus het moge duidelijk zijn - nu verslappen zou niet heel handig zijn.

We gaan er wat ons betreft vol voor vanmiddag. Woensdag zagen we hoe de twaalfde man een ploeg door een wedstrijd kan slepen - wellicht is dit straks wederom nodig. Schreeuw de longen uit je lijf!

Vermoedelijke basis FC Groningen:

Rusnák - De Leeuw - Mahi
Kieftenbeld - Chery - Tibbling
Burnet - Lindgren - Botteghin - Kappelhof
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Antonia/Bacuna, Hateboer, Hoesen, Van Nieff, Van der Laan/Payne, Van der Velden

Vermoedelijk niet bij de selectie:
Antonia, Bakker, Ben Moussa, Hiariej, eventueel Van der Laan en Antonia

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.