Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

87 gasten online

Ook Ondrej Svejdik verlaat FC Groningen

Nadat FC Groningen gisteren al bekend had gemaakt na dit seizoen geen gebruik meer te willen maken van de diensten van Theo Lucius en Gibril Sankoh, werd vandaag eenzelfde beslissing genomen over de toekomst van Ondrej Svejdik bij de Groningers. Het contract van de Tsjech liep nog tot het einde van dit seizoen. FC Groningen had echter een eenzijdige optie om het contract met één jaar te verlengen. Van deze optie wil FC Groningen dus geen gebruik maken.

 

Svejdik verruilde in de zomer 2006 Mlada Boleslav voor FC Groningen. Behalve in de periode vlak voor zijn kruisbandblessure begin oktober 2009, wist hij in zijn tijd bij FC Groningen nooit een basisplaats af te dwingen. Toch is de bescheiden Tsjech altijd een geliefde speler geweest. Veel supporters zien in hem de nooit zeurende reservespeler, die toch een goed niveau haalt op het moment dat hij er moet staan. In zijn tijd bij FC Groningen kwam Ondrej Svejdik in totaal tot 75 officiële wedstrijden waarin hij drie keer scoorde. Zijn belangrijkste en meest memorabele doelpunt in dienst van FC Groningen scoorde Svejdik ongetwijfeld op 7 oktober 2007, 3 dagen na de uitschakeling bij Fiorentina. In de 93ste minuut scoorde hij de gelijkmaker (2-2) in Alkmaar en zorgde voor een groot feest in het uitvak.

 

Aan het begin van dit seizoen wist Ondrej Svejdik eindelijk, na drie seizoenen waarin voornamelijk wisselspeler geweest was, een basisplaats ten koste van Girbril Sankoh af te dwingen. Helaas voor hem duurde zijn nieuwe rol maar 6 wedstrijden. Op twee oktober 2009, in de uitwedstrijd van FC Groningen tegen ADO Den Haag, scheurde hij na 17 minuten zijn kruisband af. Op dit moment is Svejdik nog revaliderend van deze zware blessure.

 

Wij wensen Ondrej Svejdik heel veel succes bij zijn zoektocht naar een nieuwe club en hopen dat hij nog een keer de gelegenheid zal krijgen afscheid te nemen van het Groningse publiek. Een warm afscheid heeft hij zeker verdiend!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.