Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

176 gasten online

 
Niemand zal het in Stad en Ommeland nog ontkennen - de bekerfinale, de absolute climax van dit seizoen, werpt zijn schaduw al wekenlang vooruit. De zenuwen maken zich nu al meester van de fans die er op 3 mei bij het volksfeest in De Kuip bij zullen zijn, maar het is nog altijd niet zover. In de strijd om de nu nog belangrijke achtste en de ook nog haalbare zevende plaats is de clash van vanmiddag tegen Feyenoord en belangrijk potje. Staf en spelers willen met een goed gevoel naar De Kuip. De hondstrouwe aanhang eveneens. Dé oplossing: vanmiddag vlammen tegen Feyenoord!

FC Groningen mag in de Rotterdammers dan een geduchte opponent hebben, omgekeerd is het niet anders. Sinds de Trots van het Noorden zijn intrek in de aan de Boumaboulevard gelegen Groene Kathedraal heeft genomen, kan Feyenoord in de tien aldaar gespeelde ontmoetingen slechts terugkijken op twee winstpartijen. Afgelopen seizoen stond er na afloop van het duel een 0-2 eindstand op de borden, en FC Groningen heeft dan ook iets recht te zetten.

Tijdens het allereerste Euroborg-duel tussen beide ploegen, dat op 26 februari 2006 werd gespeeld, werd een 1-1 eindstand bereikt. Bij de thuisploeg speelde Rasmus Lindgren mee, en ook Gibril Sankoh stond op het wedstrijdformulier. Het zou maar zo kunnen dat beiden tien seizoenen later opnieuw ploegmakkers bij dezelfde club zullen zijn! We zijn erg benieuwd of Sankoh de komende tijd een contractvoorstel tegemoet kan zien. Afgaande op zijn verrichtingen op het trainingsveld zouden wij hier niets op tegen hebben.

FC Groningen moet het vanmiddag, afgaande op de afsluitende training van zaterdagochtend, doen zonder Lorenzo Burnet. Maar ook Feyenoord is niet volledig compleet. Zo blijft Terence Kongolo vanwege liesklachten in Rotterdam achter. Kortom - niets lijkt een heerlijke kraker in de weg te staan. Op naar een zinderende pot voetbal!

Vermoedelijke basis FC Groningen:

Rusnák - De Leeuw - Mahi
Kieftenbeld - Chery - Tibbling
Kappelhof  - Lindgren - Botteghin - Hateboer
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Payne, Van der Laan, Van Nieff, Van der Velden, Bacuna/Hoesen, Antonia

Vermoedelijk niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Burnet, Islamovic, Hiariej, eventueel Hoesen

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.