Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

159 gasten online

 
De kassa gaat de komende tijd rinkelen voor FC Groningen. Het winnen van de KNVB-beker is goed voor een uit Zeist afkomstige bonus van naar verluidt € 250.000, en de UEFA honoreert de plaatsing voor de groepsfase van de Europa League met een vorstelijke bonus van € 2,4 miljoen. En ook de Europese wedstrijden, die op de zes donderdagen 17 september, 1 oktober, 22 oktober, 5 november, 26 november en 10 december 2015 op het groen-witte programma staan (loting: 28 augustus a.s.), kunnen financieel lucratief zijn. Per overwinning vloeit er € 360.000 naar Groningen; elke puntendeling levert € 120.000 op.

Een fractie van genoemde inkomsten kan aan Djurgården, de vorige club van Simon Tibbling, worden gegireerd. Het Zweedse Fotbollskanalen meldt nl. dat Bosse Andersson, de baas van de Zweedse club, bij de transfer van Tibbling naar Groningen 'op z'n Hans Nijlands' een bonusconstructie heeft uitonderhandeld. Mocht FC Groningen zich plaatsen voor Europees voetbal, hetgeen gisteren door de bekerwinst is gerealiseerd, dan kan Djurgården een bedrag ter grootte van ca. 1,5 miljoen Zweedse kronen (omgerekend € 160.000) tegemoet zien.

Bosse Andersson heeft gisteren reeds gesproken met Simon Tibbling en zijn voormalige werknemer gefeliciteerd met de bekerwinst. "Simon heeft een speciale plaats bij Djurgården. En wij zijn blij voor FC Groningen, waar Simon zo'n grote progressie heeft gemaakt. Wij volgen hem. Gefeliciteerd!"

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.