Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

113 gasten online

 
Opnieuw kruisen FC Groningen en PEC Zwolle de degens met elkaar. Het moge echter duidelijk zijn dat de wedstrijd van vanmiddag van een geheel ander kaliber is dan de bekerfinale van vorige week, die in de afgelopen week bijna geen moment uit onze gedachten is geweest. Het seizoen mag door het formidabele bekersucces dan beslist zijn, het is de eer van Erwin van de Looi te na om de resterende potjes tegen PEC en NAC onder de noemer 'voor spek en bonen' te scharen. Hij wil nog twee keer winnen. Op naar een mooi feest, vanmiddag in de Euroborg!

We moeten teruggaan naar de 30e mei 1998 om de laatste uitzege van Zwolle in Grunn te kunnen vinden. Tegenover een doelpunt van Toine Rorije, wie kent hem niet, stonden drie doelpunten van de bezoekers, waardoor voor slechts 3.000 toeschouwers een troosteloze 1-3 eindstand werd bereikt.

Nadien was het FC Groningen dat in de onderlinge duels de klok sloeg. Vier maal trokken de Noorderlingen aan het langste eind, en wij zien daar vanmiddag graag een vijfde maal aan toegevoegd worden. Laat de twaalfde man nog een laatste maal in dit seizoen van zich horen. Op naar een heerlijk Eredivisiedebuut voor de pas 37-jarige Peter van der Vlag!

Vermoedelijke basis FC Groningen

Rusnák - De Leeuw - Antonia
Kieftenbeld - Chery - Tibbling
Kappelhof  - Lindgren - Botteghin - Hateboer
Van der Vlag

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.