Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

195 gasten online

Andreas Granqvist wil volgend seizoen in een grotere competitie spelen

UPDATE 17 mei 2010: Fulham, Newcastle, Schalke 04 en HSV volgen Granqvist

De vermoedens en geruchten waren er al een tijdje, maar vandaag heeft Andreas Granqvist ook tegenover een Zweedse journalist aangegeven FC Groningen deze zomer te willen verlaten. Ondanks het feit dat het contract van onze centrale verdediger nog twee jaar doorloopt, denk hij klaar te zijn voor een volgende stap in zijn carrière. Granqvist hoopt op een transfer naar Duitsland en weet dat er een aantal clubs geïnteresseerd is in zijn diensten.

 

UPDATE maandag 17 mei 2010:

Andreas Granqvist noemt vandaag in het Zweedse Aftonbladet vier gerenommeerde clubs die hem volgen. Het gaat om Fulham en Newcastle uit Engeland en Schalke 04 en HSV uit Duitsland. Andreas noemt geen concrete gelimiteerde afkoopsom die in zijn contract is opgenomen, maar heeft het wel over een clausule die een vertrek uit Groningen bij een 'goed' bod mogelijk maakt. Als dat bod komt, dan zal hij zeker vertrekken, aldus de centrale verdediger van nu nog FC Groningen.

  

Tegenover een journalist van het Helsingborgs Dagblad geeft Granqvist aan zijn wens om te vertrekken ook al bij de club bekend te hebben gemaakt. Hij wil komend seizoen graag in een grotere competitie spelen en vertelt vooral van de Duitse Bundesliga gecharmeerd te zijn. Ook een eventueel vertrek naar Frankrijk, Spanje, Italië of Engeland ziet hij wel zitten. Als er concrete belangstelling is, zal hij toehappen, aldus Granqvist. Er hebben de afgelopen tijd in ieder geval scouts uit Duitsland, Frankrijk en Engeland voor hem op de tribune gezeten, weet Granqvist.

 

Samen met de journalist kijk de Zweed ook nog even terug op afgelopen seizoen. Als je kijkt naar de spelers die voor dit seizoen vertrokken zijn (en dan zal hij met name Marcus Berg bedoelen) en de vele blessures, heeft Groningen het uiteindelijk wel goed gedaan, vindt Granqvist. Hij traint deze week nog in Groningen en zal daarna voor een korte vakantie terugkeren naar Zweden. Andreas hoopt vervolgens wederom tot de selectie van het Zweedse elftal te behoren, dat eind mei en begin juni nog twee oefen-interlands zal gaan spelen. Aangezien Zweden zich niet voor het WK heeft weten te plaatsen zal hij daarna nog van een aantal weken vakantie kunnen genieten - voordat hij zich bij welke club dan ook zal moeten melden voor de eerste training van het nieuwe seizoen.

 

Voor zover supporters er al bang voor waren - voor een vertrek van Granqvist naar Heerenveen hoeven de Groningse supporters niet te vrezen. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.