Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

130 gasten online

Veldmate en Metaj keren in principe terug; FC Groningen wil af van García en Jansen;

deze week mogelijk duidelijkheid over De Roover; FC wil graag door met Blind

Henk Veldmate verklaarde gisteren in het DvhN dat Jeroen Veldmate en Shkodran Metaj, dit seizoen verhuurd aan Helmond Sport en RKC Waalwijk, komend seizoen 'in principe' terugkeren bij FC Groningen. Dit geldt ook voor Gonzalo García en Michael Jansen, die de afgelopen tijd aan VVV Venlo en Go Ahead Eagles verhuurd waren, maar Veldmate voegt er meteen aan toe dat de FC voor beiden op zoek is naar een 'definitieve oplossing'. De FC ziet dus graag dat de nog tot medio 2011 (Jansen) resp. medio 2012 (García) doorlopende contracten eerder de prullenbak inkunnen. Van Sepp de Roover hoopt de FC deze week te horen of hij ingaat op de (verlaagde) aanbieding. Met Daley Blind wil FC Groningen graag door maar is afhankelijk van ajax.

 

Veldmate Senior, manager technische zaken, ligt de situatie rond bovengenoemde spelers als volgt toe:

 

Jeroen Veldmate en Shkodran Metaj

Beide spelers keren komend seizoen in principe terug bij FC Groningen. Onduidelijk is of de FC bereid is om hen in het seizoen 2010-2011 wederom te verhuren of dat ze bij de deze week aardig uitgedunde eerste selectie van de Trots van het Noorden worden gevoegd. Het contract van Metaj loopt nog tot medio 2012; kennis over de arbeidsovereenkomst van Veldmate Jr. ontbreekt ons volledig.

 

Gonzalo García en Michael Jansen

De FC werkt aan een 'definitieve' oplossing. Hieruit mogen we concluderen dat Pieter Huistra het net als zijn voorganger, Ron Jans, niet ziet zitten in deze spelers. Veldmate is wel zo reëel om in te zien dat García en Jansen bij FC Groningen zullen terugkeren zolang die definitieve oplossing er nog niet is, "want ze staan nog bij ons onder contract".

 

Voor García zal de FC een transfersom van enkele tonnen willen ontvangen; Jansen mag vermoedelijk transfervrij weg. Mocht geen enkele club bereid zijn om de spelers desnoods gratis in Groningen af te halen dan kan de FC overwegen om de pijnlijke en dure weg van contractontbinding in te gaan. Of FC Groningen hiertoe bereid is weten we niet. Dit zal afhangen van bv. het feit hoe "non grata" de persoon García daadwerkelijk is.

 

Sepp de Roover

De Belg heeft een aflopend contract met een door de club eenzijdig te lichten optie. FC Groningen wil met De Roover door maar dan wel tegen enkele financiële aanpassingen. Sepp heeft de aanbieding in beraad maar heeft al eerder de wens uitgesproken graag voor een Belgische topclub te willen uitkomen. Onduidelijk is of deze liefde wederzijds is. Mocht zich geen enkele Belgische topclub melden dan zou het theoretisch gesproken kunnen zijn dat Sepp toch besluit om in Groningen bij te tekenen. Wij gaan hier echter niet vanuit. Sepps vrouw is ongelukkig in Groningen en is blij dat de De Roovers nog een huis in België aanhouden.

 

Veldmate hoop deze week meer duidelijkheid te krijgen over de situatie rond Sepp de Roover.

 

Daley Blind

De Amsterdammer heeft in de hoofdstad nog een tot medio 2013 doorlopend contract. FC Groningen wil hem graag nog een seizoen huren van de club uit Amsterdam, maar is daarbij afhankelijk van ajax. Wil die club hem terughalen, vermoedelijk voor de breedte, of is het bereid om hem nog een seizoen te verhuren? Veldmate hierover: "Het kan zijn dat ajax pas laat een beslissing neemt of het Blind al dan niet terughaalt. Doet het dat niet dan is het aan ons om te zeggen of het dan nog acceptabel voor ons is om hem opnieuw te huren."

 

Wordt vervolgd!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.