Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

132 gasten online

Martin Jol: "Voor sommigen is het beter om nog een jaar verhuurd te worden"

Een schrale dag op nieuwsgebied, deze Hemelvaartsdag. Hoe anders kan het verklaard worden dat we onze toevlucht al zoeken tot een site als ajax.nl om te kijken of er al witte rook uit de hoofdstad onze kant op wordt geblazen met betrekking tot een nieuw verhuuravontuur van Daley Blind? Martin Jol laat nu echter wel wat los, zij het weinig. Hij gaat vandaag in algemene zin in op de door de nr. twee van de afgelopen competitie verhuurde spelers: "Ik denk dat het goed is voor een enkeling om nog een jaar verhuurd te worden en voor een enkeling denk ik dat het goed is als ze bij ons blijven." In welke categorie de (citaat Johan Derksen) 'hypocriete diplomaat' Daley Blind plaatst onthult hij helaas niet.

 

Martin Jol geeft vandaag op genoemde site antwoord op een aantal vragen van lezers. De voor ons interessante vraag luidde:

 

Er komen nog veel verhuurde spelers terug aan het begin van het nieuwe seizoen. Weet u al wat daarmee gebeurt?

 

Martin Jol antwoordde op die vraag het volgende:


Ik denk dat het goed is voor een enkeling om nog een jaar verhuurd te worden en voor een enkeling denk ik dat het goed is als ze bij ons blijven. En over het verhuur van de spelers betreft, ik heb de ervaring gekregen bij Ajax – en dit heb ik gezien bij Willem II en NEC – dat hoewel wij alles hebben gedaan om de clubs te steunen en onze spelers daar voor minder geld te laten spelen, dat het helaas gepaard ging met een bepaalde afkeer tegen Ajax. Sarpong bijvoorbeeld was goed genoeg voor veel assists bij NEC en ineens werd hij uitgefloten door het publiek. Ook Mitchell Donald en Jan-Arie van der Heijden ondergingen precies hetzelfde. Dit is wat ik in het begin al had aangegeven. Spelers die bij ons onder contract staan kunnen beter niet spelen tegen ons. Net zoals in Engeland waar je de gentlemen’s agreement hebt. In die stelling waar iedereen tegenin ging heb ik toch weer gelijk gehad. Het is niet zo dat ze ons de das om zouden doen, maar het is gewoon moeilijk voor de spelers en daar moet je ze tegen beschermen.

 

Het is natuurlijk interessant om te kijken welke spelers afgelopen seizoen eigenlijk door ajax werden verhuurd. Ik heb het volgende lijstje gevonden, enigszins gedateerd omdat er bv. een al geruime tijd ter ziele zijnde voetbalclub tussen staat, maar informatief is het toch:

 

Naam

Nationaliteit
Volgende club
Bedrag
Periode
Edgar Manucharyan
 Armenië
AGOVV
Verhuurd
Winter
Mitchell Donald
 Nederland
Willem II
Verhuurd
Winter
Javier Martina
 Ned. Antillen
HFC Haarlem
Verhuurd
Winter
Daley Blind
 Nederland
FC Groningen
Verhuurd
Winter
Jeffrey Sarpong
 Nederland
NEC
Verhuurd
Winter
Bruno $ilva
 Uruguay
SC Internacional
Verhuurd
Winter
Dario Cvitanich
 Argentinië
CF Pachuca
Verhuurd
Winter
Darko Bodul
 Kroatië
Sparta Rotterdam
Verhuurd
Zomer
Jan-Arie van der Heijden
 Nederland
Willem II
Verhuurd
Zomer
Albert Luque
 Spanje
Málaga CF
Verhuurd
Zomer

 

Hoe Martin Jol over Daley Blind denkt is niet geheel duidelijk. We citeren nogmaals Johan Derksen:

 

Ook de collega's van Studio Voetbal hebben nu kennisgemaakt met de ware Jol. Vóór de uitzending liet hij weten dat Daley Blind niet kon voetballen, maar toen presentator Jack van Gelder de jeugdige Blind ter sprake bracht, was Jol plotseling een hypocriete diplomaat die een pleidooi hield voor de regel in Engeland, waar verhuurde spelers niet uitkomen tegen de club waarvan ze eigendom zijn.

 

In een vage rubriek op VoetbalZone vonden we de volgende passages:

 

Martin Jol ziet het totaal niet zitten in Daley Blind. De coach van Ajax was enkele weken geleden te gast bij Studio Voetbal en liet voor de uitzending weten dat de zoon van zijn assistent ‘helemaal niets kan’. In de uitzending zelf had Jol plotseling een andere mening, maar de kans dat de verdediger een eerlijke kans krijgt in Amsterdam, is niet groot.

 

Wij weten het wel: Daley Blind zou, als hij NU zou terugkeren naar de hoofdstad, geen eerlijke kans krijgen en in de anonimiteit van beloften-Sportpark de Toekomst verzuipen. Voor zijn ontwikkeling is nog een jaartje verhuur aan de Trots van het Noorden het allerbeste. In de laatste editie van d'Olle Grieze vertelde Daley aan de interviewers, Stefan Bleeker en Bas Dölle, het volgende:

 

Van Ajax heb ik tot nu toe niets officieels gehoord. Sinds ik ben verhuurd heb ik alleen contact met mijn vader gehad, maar dat gaat dan niet vanuit Ajax maar is gewoon een vader-zoon relatie. ... Ik wil niet weer buiten de selectie komen te vallen om bij de beloften te spelen, dan zou ik liever opnieuw verhuurd willen worden. FC Groningen is dan een goede keuze natuurlijk, dat ligt meer voor de hand dan een andere club te zoeken.

 

Het feit dat Daley Blind aan de FC is verhuurd was mede de verdienste van Pieter Huistra, de toenmalige trainer van de beloften van ajax, die Blind Jr. warm heeft aanbevolen bij FC Groningen. Diezelfde Huistra zwaait komend seizoen de scepter over de eerste selectie van FC Groningen. Wij hopen dat daarin ook een plaatsje voor Daley zal worden ingeruimd!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.