Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

231 gasten online

 
Elwin Baas van RTV Noord heeft jl. woensdag uitgebreid met Erwin van de Looi gesproken. In het gesprek, dat vanochtend werd uitgezonden, ontweek de hoofdtrainer van FC Groningen de vraag of er eerder dit seizoen belangstelling voor Van de Looi is geweest, maar inmiddels bericht RTV Noord dat FC Utrecht Van de Looi rond de winterstop polste voor een overgang naar de Domstad. Erwin van de Looi ging hier niet op in. "Ik heb mijn woord gegeven aan FC Groningen. Bij FC Groningen heb ik nog voldoende uitdagingen." Van de Looi tekende onlangs voor één seizoen bij. De hoofdtrainer hierover: "Ik vind dit een prima termijn. Ik hou niet van afkoopsommen en moeilijkdoenerij."

Erwin van de Looi ging ook in op de komende transfer window in het algemeen (wat staat er op het verlanglijstje van FC Groningen?) en het eventueel huren van Richairo Zivkovic in het bijzonder.

Verlanglijstje FC Groningen: een linksback, een vleugelspeler en een spits
In de eerste helft van het seizoen speelt FC Groningen maar liefst 27 wedstrijden: 17 competitieduels, zes Europese wedstrijden, het duel om de Johan Cruijff Schaal en waarschijnlijk drie bekerwedstrijden. Hij heeft voor dit uitgebreide programma graag een selectie van 22 veldspelers tot zijn beschikking. Juninho Bacuna en Desevio Payne voor het gemak meetellend staan er nu 20 veldspelers op de spelerslijst, en dan ook nog met inbegrip van iemand als Tjaronn Chery. Er staan derhalve zeker nog een paar spelers op het verlanglijstje van FC Groningen. Erwin van de Looi ziet vanwege de blessuregevoeligheid van Lorenzo Burnet en Martijn van der Laan graag een linksback komen, een spits (al hangt dit af wat er bijvoorbeeld met Género Zeefuik en Dino Islamovic gebeurt, red.) en een vleugelspeler.

Richairo Zivkovic
Het is volgens Erwin van de Looi nog geen gelopen koers dat Richairo Zivkovic komend seizoen van ajax wordt gehuurd. "Hij heeft een lastig jaar gehad, en de vraag is of hij bij FC Groningen hetzelfde gaat doen als hij eerder heeft gedaan. En de vraag is ook of hij zelf wil. Eén ding is zeker: doelpunten maken kan hij wel, en dat is belangrijk voor ons."

De status van Richairo Zivkovic is inmiddels wel veranderd. "Hij kwam voordat hij naar ajax ging uit de jeugd, maar nu wordt er meer van hem verwacht. Er zal meer druk op zijn schouders liggen. Hij zal ook hier de concurrentie moeten aangaan." Lang zal FC Groningen niet willen wachten met het nemen van een beslissing, aangezien er meerdere kapers op de kust zijn. AZ en sc Heerenveen willen Zivkovic ook huren, aldus Baas (en Willemn II, red.).

Erwin van de Looi, die ook lid is van het technisch platform en dus niet alleen zijn mening als trainer hoeft te verkondigen, is per definitie niet tegen het huren van spelers. "Maar het moeten wel directe versterkingen zijn die de rest van het team ook beter kunnen maken. Huren voor de breedte acht ik niet zinvol."

Dat er nog wel het één en ander staat te geburen in de komende zomer op transfergebied blijkt uit de volgende woorden van de hoofdtrainer. "Het liefste hou ik de groep bij elkaar en halen we nog één of twee versterkingen. Maar dat is bijna een utopie."

Het gesprek met Erwin van de Looi is hier terug te luisteren.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.