Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

168 gasten online

 
Hans Nijland was vanavond gastspreker op een door Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum en de Bedrijvenvereniging Bedum georganiseerde sponsoravond. Een uitgebreid verslag van deze avond, alsmede van het jaarlijkse Bedrijvenvoetbaltoernooi, is a.s. maandag in de Ommelander Courant na te lezen. Nijland ging in op een aantal actuele, transfergerelateerde zaken. Zo gaf hij aan dat FC Groningen afziet van het contracteren van de 20-jarige Servische aanvaller Mijat Gacinovic. Gacinovic is voor 75% in handen van een Zwitsers investeringsfonds, maar afgaande op de uitlatingen van de algemeen directeur spelen er ook schimmige zaakwaarnemersconstructies, die het geheel van geldstromen tot een in de ogen van FC Groningen onverantwoord avontuur maken.

Peter Jeltema reageert op zaterdag 20 juni 2015 als volgt tegenover RTV Noord op het niet doorgaan van de transfer van Mijat Gacinovic naar FC Groningen: "Vorig seizoen hadden wij al met hem en zijn zaakwaarnemer gesproken en dat hebben wij nu weer gedaan. Toen was hij financieel gezien niet haalbaar en nu opnieuw niet. Het klopt dat een Zwitsers investeringsfonds een groot deel van de rechten van Gacinovic in handen heeft. Dat maakt het er allemaal niet duidelijker en makkelijker op."

Begroting FC Groningen stijgt van € 17,25 miljoen naar ruim € 20 miljoen
Hans Nijland gaf donderdagavond aan dat de begroting van FC Groningen komend seizoen van € 17,25 miljoen stijgt naar ruim € 20 miljoen. Een belangrijk deel van de stijging wordt verklaard door het bedrag van € 2,4 miljoen dat FC Groningen van de UEFA ontvangt, het startgeld voor de plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. FC Groningen gaat dit incidentele bedrag niet stoppen in langdurende spelerscontracten. De begroting zal nl. ook weer dalen als FC Groningen de beker komend seizoen onverhoopt niet mocht winnen, aldus Nijland, en dan moet je niet nog jaren met hogere uitgaven zitten.

Op donderdag 18 juni jl. schreven we al het volgende:

Nijland refereerde aan het contracteren van Filip Kostic (FC Groningen betaalde € 700.000 aan de vroegere club van Kostic en maar liefst € 550.000 aan Zoran Pavlovic, de zaakwaarnemer van Kostic, die naderhand een gevangenisstraf kreeg, red.) Om vanavond met Nijland te spreken: "Als mijn kleinkinderen mij een tekening willen geven, dan moet het niet zo zijn dat ze mij die door de tralies moeten aanreiken."

Volgens Hans Nijland zal Gacinovic zijn carrière bij Rode Ster vervolgen. "Rode Ster heeft wat minder moeite met de geldstromen rond Gacinovic." FC Groningen is volgens de algemeen directeur weken met Gacinovic bezig geweest, en vorige week leek de deal nagenoeg rond. Nijland gaf vanavond in eerste instantie aan dat de zaakwaarnemer had gebeld met de mededeling dat de transfer van Gacinovic naar FC Groningen van de baan was, maar naderhand bleek het FC Groningen zelf te zijn geweest dat de stekker uit de onderhandelingen heeft getrokken.

FC Groningen heeft het lijstje voor vervangers van mogelijk vertrekkende spelers altijd al klaar, maar dit is dus niet altijd een garantie voor succes, zo bleek uit dit verhaal. Nijland vertelde later dat de club pas spelers kan halen als er andere spelers zijn vertrokken, maar deze uitspraak moet niet al te letterlijk worden opgevat. Gacinovic was immers bijna aangetrokken, terwijl Chery nog niet verkocht is.

Tjaronn Chery
FC Groningen denkt dat het reëel is om te veronderstellen dat Tjaronn Chery ("De enige speler van de selectie die mij met u aanspreekt") FC Groningen zal verlaten. Chery verbleef vorige week op Ibiza voor een welverdiende vakantie, en Hans Nijland heeft hem toen telefonisch naar diens ervaringen bij het Nederlands elftal gevraagd. Het was Chery goed bevallen. "Maar meneer de directeur, er zaten daar spelers die in een week net zoveel verdienen als ik in een jaar", zo had Chery tegen Nijland gezegd. FC Groningen gunt Chery een vervolgstap. Of FC Groningen nu al concreet met een club in onderhandeling is werd niet duidelijk, maar waarschijnlijk niet, aangezien Nijland aangaf dat het in transfer windows steeds later op gang komt.

Eric Botteghin en Michael de Leeuw
Nijland gaf aan te verwachten dat zowel Eric Botteghin als Michael de Leeuw bij FC Groningen zullen blijven, "maar dat kan morgen alweer anders zijn." Vlak vóór de vakantie hebben Hans Nijland en technisch manager Peter Jeltema met Eric Botteghin om tafel gezeten. De club bood Botteghin een tussentijdse verlenging van zijn tot medio 2016 lopende contract tot medio 2017 aan, maar de Braziliaan heeft dit vooralsnog afgehouden. Hij wil eerst kijken of er belangstelling van andere clubs op gang komt. Nijland verwacht dat Botteghin zal blijven, en aan het einde van het seizoen mogelijk gratis de deur uitloopt.

Seizoenkaarten
FC Groningen verkocht afgelopen seizoen 12.200 seizoenkaarten. De club verwacht komend seizoen op ruim 14.000 uit te komen.

Sportieve doelstellingen komend seizoen
Volgens Nijland zal FC Groningen voor komend seizoen drie doelstellingen formuleren:

* Plaatsing voor de play-offs, dus na 34 speelrondes bij de eerste zeven eindigen
* Ver komen in de beker
* Overwinteren in Europa (volgens Nijland een boute uitspraak, maar de club gaat er wel voor)


Hans Nijland, vanavond aan het woord in de kantine van SV Bedum

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l