Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

184 gasten online

 
Tijdens een speciaal hiervoor belegde persconferentie heeft FC Groningen vanmiddag twee spelers gepresenteerd. Het binnenhalen van Bryan Linssen zal voor slechts weinigen een verrassing zijn geweest. De 24-jarige speler kon voor een bedrag van € 850.000 bij Heracles Almelo worden losgeweekt en is gehaald voor de linkerkant. Linssen tekende voor drie seizoenen. De inkomende transfer van Abel Tamata had praktisch niemand zien aankomen.

"Linksbackpositie gepasseerd station voor Martijn van der Laan"
De komst van Abel Tamata betekent dat Martijn van der Laan zich op de positie van linker centrale verdediger moet richten. Voor hem is de positie van linksback geen optie meer, zo schrijft het Dagblad van het Noorden op woensdag 1 juli 2015. Lorenzo Burnet en Abel Tamata zullen onderling moeten uitvechten wie in de basis zal mogen starten.

De eveneens 24-jarige Tamata komt over van PSV, waar hij uit zijn contract liep. Voor hem behoeft derhalve geen transfersom te worden overgemaakt. Tamata is een linksback die ook als rechter verdediger uit de voeten kan. Hij tekende een tweejarig contract met een optie voor een derde seizoen. Hij werd in BErgen op Zoom geboren, maar heeft een uit de Democratische Republiek Congo afkomstige vader. Abel toonde een shirt met daarop de volledige achternaam van zijn vader: Tezzy Tamata. Abel speelde op 31 maart 2015 een vriendschappelijke interland voor DR Congo, dat toen tegen Irak speelde.

Hans Nijland gaf vanmiddag aan dat de selectie van het eerste elftal nu rond is, maar hij voegde er onmiddellijk een voorbehoud aan toe: mits er verder niemand vertrekt. Mocht Tjaronn Chery dus vertrekken, en daaraan twijfelt niemand nog, dan zal de Trots van het Noorden proberen ook voor de smaakmaker van afgelopen seizoen een vervanger te halen.

Voor een nadere toelichting omtrent het contracteren van beide spelers verwijzen we naar de clubsite van FC Groningen. (1, 2, 3)

Fotoreportage persconferentie van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.