Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

182 gasten online

Gibril Sankoh tekent contract bij FC Augsburg

Girbril Sankoh, die bij FC Groningen niet meer voor een contractverlenging in aanmerking kwam, heeft een contract bij het Duitse FC Augsburg getekend. Sankoh kon bij FC Groningen transfervrij vertrekken. Hij zal de komende twee jaar voor de club uit de 2. Bundesliga in actie komen. FC Augsburg liep afgelopen weekend op het nippertje promotie naar de 1. Bundesliga mis. Het moest in twee promotie/degradatieduels met 1. FC Nürnberg uitmaken wie komend seizoen in de 1. Bundesliga mag spelen.

 

Sankoh was afgelopen zondag tijdens het duel in het stadion van Augsburg aanwezig en zag zijn nieuwe club met 2-0 verliezen en dus de promotie mislopen. "Maar ik was zeer onder de indruk van het stadion en de mooie sfeer die er hing. Ik zie uitstekende perspectieven bij FC Augsburg", aldus Sankoh. Bij Augsburg treft Sankoh op de geboren Venlonaar Jos Luhukay, die sinds april 2009 trainer van FC Augsburg is. Luhukay is erg blij met de komst van Sankoh, die volgens hem ook diverse andere aanbiedingen had, waaronder ook aanbiedingen van Eredivisie-clubs.
 

Gibril Sankoh (27) maakte in 2005 de overstap van Telstar naar FC Groningen. In 179 officiële wedstrijden wist hij precies één keer het net te vinden, en wel tijdens het play-off duel tegen Feyenoord op 10 mei 2007. De FC had de exotische verdediger in maart van dit jaar een voorstel voor een nieuwe 3-jarige verbintenis gedaan. Sankoh heeft de beslissing of hij hier wel of niet op wou ingaan echter steeds weer willen uitstellen. Na de laatste wedstrijd van dit seizoen, op 9 mei jl. tegen FC Utrecht, was FC Groningen het wachten beu. De technische staf heeft de aanbieding ingetrokken en aan Sankoh kenbaar gemaakt dat zijn dienstverband met de FC daarmee op 30 juni 2010 ten einde is. Aan het begin van het nieuwe seizoen zal Gibril zich naar 5,5 groen-witte jaren in het rood-wit gaan hullen. Wij wensen Gibril heel veel succes bij zijn nieuwe werkgever!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.