Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

195 gasten online

 
Vanmiddag heeft Erwin van de Looi in de kantine van vv Haren de nieuwe website van Coach van het Jaar gelanceerd, zo bericht Sikkom.nl. Namens FC Groningen nomineerde de hoofdtrainer van de Trots van het Noorden Hans Hateboer; de toekomst zal leren of de man uit Beerta bij de start van het seizoen van een basisplaats is verzekerd. Van de Looi sprak bij deze gelegenheid met Willem Groeneveld van Sikkom, en de hoofdtrainer gaf aan te verwachten dat Eric Botteghin voor de FC behouden zal blijven, zo lezen we hier. Een stellige Van de Looi was kort maar krachtig: "Botteghin blijft sowieso."

Arber Zeneli in beeld bij vertrek Tjaronn Chery?
  
Op maandag 8 juni 2015 berichtten wij in dit artikel over de vermeende belangstelling van FC Groni ngen en vele andere clubs voor Arber Zeneli, een 20-jarige rechter middenvelder van IF Elfeborg die in juni net als Simon Tibbling op het EK Onder 21 actief was. De Telegraaf meldt op vrijdag 17 juli 2015 dat AZ hem als opvolger van Steven Berghuis ziet, mocht Berghuis naar Watford vertrekken.

FC Groningen wordt opnieuw genoemd: "Clubs als SC Heerenveen en FC Groningen hebben die hele markt tot in detail in kaart gebracht, maar zijn met handen en voeten gebonden totdat zij zelf een lucratieve verkoop doen." De tijd zal leren of Zeneli bij een vertrek van Tjaronn Chery alsnog door FC Groningen kan worden gecontracteerd. 

Jonas Svensson, de zaakwaarnemer van Zeneli, houdt zich tegenover Aftonbladet op de vlakte. "Er is veel belangstelling voor Arber Zeneli, maar of AZ bij de geïnteresseerde clubs zit kan ik niet zeggen." Zeneli zelf had in april al gezegd dat het voor hem altijd een droom is geweest om zijn carrière in de Eredivisie te vervolgen omdat de Nederlandse competitie een goede opleiding is en vanwege het offensieve voetbal.

Op donderdag 16 juli jl. schreven we al het volgende:

Hij lijkt niet te verwachten dat Tjaronn Chery eveneens nog een half seizoen op de loonlijst van FC Groningen bivakkeert, laat staan een volledige jaargang. Een vertrek naar de woestijn ligt echter niet voor de hand, aldus de trainer. "Hij vertrekt bij FC Groningen, maar gaat niet naar Saoedi-Arabië. En als Chery verkocht wordt, dan komt er in ieder geval nog één nieuwe speler bij. Dat kan een aanvallende middenvelder zijn, maar ook een aanvaller."

Simon Gustafson, de middenvelder van BK Häcken die komend seizoen voor Feyenoord zal uitkomen, is meerdere malen met FC Groningen in verband gebracht. Of FC Groningen het vertrek van Chery mogelijk compenseert met het aantrekken van een aanvaller in plaats van een middenvelder doordat Gustafson voor de FC niet meer haalbaar is, kan niet worden uitgesloten.

Voor meer quotes van Erwin van de Looi verwijzen we graag naar Sikkom.nl.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.