Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

356 gasten online

 
Niet een tactische ingreep van Erwin van de Looi maar een op handen staande transfer naar Birmingham City was de reden van het passeren van Maikel Kieftenbeld, vrijdag op de training en vandaag in de oefenwedstrijd tegen Roda JC, ten faveure van Tom Hiariej. FC Groningen werd donderdagavond volgens Hans Nijland overvallen door de club uit de op één na grootste stad van Engeland, de stad waar Leandro Bacuna's Aston Villa ook speelt.

"Maikel Kieftenbeld vertrekt voor gelimiteerd afkoopbedrag van € 250.000"
De nummer 10 van de Championship van afgelopen seizoen kan gebruik maken van een gelimiteerde afkoopsom die bij de contractverlenging van de aanvoerder van FC Groningen in de verbintenis is gekomen, als compensatie voor het niet honoreren van Kieftenbelds salariswensen. Volgens Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden bedraagt de gelimiteerde afkoopsom slechts € 250.000.

Nijland vertelde vanmiddag rond de oefenwedstrijd tegen Roda JC dat FC Groningen de selectie na het aanstaande vertrek van Kieftenbeld wil versterken, maar dat de vervanger niet noodzakelijkerwijs een controlerende middenvelder hoeft te zijn.

De algemeen directeur voegde toe dat het rond meer spelers van FC Groningen onrustig is. Hij noemde geen namen, maar die van Sergio Padt en Eric Botteghin liggen erg voor de hand. Nijland betreurt het moment van het vertrek van Kieftenbeld, één week vóór de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, maar geeft aan dat FC Groningen niet de enige club is die met de gevolgen van de transfer window te maken heeft.

Nijland wilde de hoogte van de gelimiteerde transfersom niet bekend maken, omdat dit contractueel zo is vastgelegd en omdat de deal nog niet 100% rond is, maar vertelde dat in algemene zin gelimiteerde afkoopsommen nooit de hoofdsom zijn. Wij taxeren het bedrag dat FC Groningen ontvangt op maximaal € 500.000.

FC Groningen schrijft op de clubsite:

Maikel Kieftenbeld ontbreekt vanmiddag bij de wedstrijdselectie voor het oefenduel met Roda JC. De aanvoerder heeft van FC Groningen toestemming gekregen om te onderhandelen met Birmingham City FC. De Engelse club, uitkomend in The Sky Bet Championship, betaalt de gelimiteerde transfersom, die vorig jaar was overeengekomen bij de contractverlenging van Kieftenbeld. 

Kieftenbeld speelde de afgelopen vijf seizoenen 171 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden. De 25-jarige aanvoerder maakte daarin vier doelpunten. Vorig jaar verlengde de captain zijn aflopende verbintenis in Groningen met twee jaar. Daarin was een clausule opgenomen met een gelimiteerde transfersom.

FC Groningen had met deze bepaling ingestemd omdat het één van de uitkomsten was van de contractonderhandelingen. De gelimiteerde transfersom was destijds één van de voorwaarden van Kieftenbeld om voor twee seizoenen te verlengen in Euroborg. 

Birmingham City FC is nu bereid gebleken deze transfersom op tafel te leggen. Kieftenbeld reist af naar Engeland om ook persoonlijk tot een akkoord te komen met de Engelse club. 

Gezien de recente transferontwikkelingen zal FC Groningen zich nog nadrukkelijker op de transfermarkt oriënteren om de selectie te versterken. Indien Kieftenbeld persoonlijk tot een akkoord komt met Birmingham City FC, bestaat de eerste selectie van trainer Erwin van de Looi nog uit 21 spelers.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.