Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

210 gasten online

 
Op de jaarlijkse persdag van FC Groningen, die vooraf werd gegaan met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Piet Fransen, hebben algemeen directeur Hans Nijland en hoofdtrainer Erwin van de Looi hun financiële resp. sportieve licht laten schijnen over het komende seizoen. Van de Looi verschool zich hierbij niet achter de nog bijna een maand lopende transfer window en gaf aan dat de sportieve doelstellingen het meedoen om de play-offs en het goed presteren in Europees verband behelzen.

Uitgebreide verslagen van de presentaties van Hans Nijland en Erwin van de Looi zijn op de clubsite van FC Groningen (1, 2) na te lezen. De belangrijkste punten:

Hans Nijland; Robbert Klaver

  • Begroting seizoen 2015-2016 stijgt met € 4,3 miljoen (ofwel 25%) van € 17,2 miljoen naar € 21,5 miljoen. Hierbinnen is een winst van € 1,5 miljoen voorzien. Het spelersbudget stijgt van € 5,7 miljoen naar € 6,0 miljoen. Nijland: Binnen de begroting is een winst van 1,5 miljoen euro voorzien. We schrijven dus zwarte cijfers. Deze winst staat los van eventuele transferresultaten en betreft dus de reguliere exploitatie. De hoogte wordt sterk beïnvloed door het bereiken van Europees voetbal. We zullen 1,5 miljoen euro reserveren en dat is ook noodzakelijk, want het is niet te veronderstellen dat we zomaar even elk jaar de groepsfase van de Europa League zullen spelen.
  • FC Groningen verwacht dit seizoen uiteindelijk 14.000 seizoenkaarten te verkopen. De teller staat op dit moment op 13.652; afgelopen seizoen verkocht de Trots van het Noorden ca. 12.200 seizoenkaarten.
  • HEALTH i PORT wordt de nieuwe tenuesponsor van FC Groningen. De FC schrijft hierover o.a. hier: HEALTH i PORT is met onmiddellijke ingang de nieuwe tenuepartner van FC Groningen voor het seizoen 2015/2016. Het nieuwe platform voor bedrijven en instellingen op het gebied van Health, Performance en Vitality brengt zorg, research en performance samen onder één noemer. HEALTH i PORT is een initiatief van GGZ-instelling INTER-PSY en FC Groningen tegen de achtergrond van een sterk veranderend zorglandschap in Nederland.
  • De commerciële begroting ligt € 200.000 hoger dan vorig jaar; 80% van de sponsorcontracten ligt voor drie jaar vast.
  • De eerste selectie traint met ingang van vandaag op Corpus den Hoorn, alwaar het TopsportZorgCentrum definitief gevestigd zal worden. Begin 2016 wordt met de bouw begonnen; hier vier etages tellende complex van 2.300 vierkante meter moet medio 2017 gereed zijn.

Erwin van de Looi

  • Sportieve doelstelling: meedoen om de play-offs om Europees voetbal
  • Sportieve doelstelling: goes presteren in Europa (Van de Looi: Dan heb ik het over het spel, een idee uitdragen, maar ook knokken voor een resultaat. We beseffen heel goed dat we in Europa een kleine jongen zijn, dus moeten we met een mooi plan proberen toe te slaan.Dan heb ik het over het spel, een idee uitdragen, maar ook knokken voor een resultaat. We beseffen heel goed dat we in Europa een kleine jongen zijn, dus moeten we met een mooi plan proberen toe te slaan.)
  • Sportieve doelstelling: ontwikkeling van spelers (Van de Looi: Dat willen we doen in een speelwijze waarin we er een voetbalfeest van proberen te maken, uiteraard in combinatie met resultaat. Mensen moeten hier genieten van veel winnen, af en toe balen van verliezen en veel mooie momenten zien.)

Erwin van de Looi gaf aan dat het, gezien de nog lopende transfer window, lastig is om in te schatten waar zijn team staat ten opzichte van de concurrentie, maar dit laat onverlet dat bovenstaande doelstellingen gesteld worden.

Enkele foto's van de persdag van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.