Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

166 gasten online

 
Hoofdtrainer Erwin van de Looi was vanochtend te gast in het radioprogramma Noord Sport van RTV Noord. Van de Looi gaf aan dat Feyenoord nog altijd niet heeft opgegeven om Eric Botteghin bij FC Groningen los te weken. De FC is derhalve bezig met het zoeken naar een vervanger, maar dit is volgens Van de Looi lastig. "In de Eredivisie zijn centrale verdedigers vaak goed in de opbouw, maar in Europa is meer gevraagd. Daar moet een centrale verdediger sterk in de duels zijn, ballen kunnen wegkoppen en een spits kunnen uitschakelen. Eric Botteghin is zo'n verdediger. Etiënne Reijnen is zeker geen slechte speler, maar hij heeft hele andere kwaliteiten dan Botteghin. We hebben niet zomaar voor ogen waar we kwaliteiten van Eric vandaan kunnen halen", aldus de coach van de FC.

"Feyenoord richt zich ook op andere verdedigers vanwege stroeve onderhande;lingen over Eric Botteghin"
Jan Dirk Stouten van RTV Rijnmond meldde vanochtend dat Feyenoord zich inmiddels ook op andere verdedigers richt, aangezien de onderhandelingen over Eric Botteghin stroef verlopen.

Van de Looi gaf echter duidelijk aan dat FC Groningen wél een type speler à la Eric Botteghin wenst als het gaat om de mogelijke vervanging van de Braziliaan. Een scenario waarbij Etiënne Reijnen naar Groningen verkast met een verhuur van Martijn van der Laan aan SC Cambuur wees hij eveneens van de hand. "Dan zouden we naast Eric Botteghin nóg een verdediger verliezen."

Erwin van de Looi uitte zich bezorgd over het vervolg van de nog drie weken durende transfer window. "In de laatste dagen van augustus hebben de meeste clubs al een aantal wedstrijden gespeeld en dan weten ze waar ze staan. Ze zijn dan soms alsnog bereid de geldbuidel te trekken. En zo moeizaam als het nu met de gesprekken over Eric Botteghin gaat, zo gaat het niet altijd. Kijk maar naar Maikel Kieftenbeld, die was in een paar dagen weg."

Erwin van de Looi vertelde dat het bij FC Groningen altijd lastig is om de juiste kwaliteit/kwantiteit-verhouding te bereiken. "In principe zijn we nu klaar, maar we zijn ons ervan bewust dat het kwantitatief gezien mager is. We moeten de risico's van een niet al te brede spelersgroep dan ook goed in de gaten blijven houden. Er moeten niet zomaar spelers wegvallen. Verder zijn er met Chery, Kieftenbeld en Van der Velden oudere spelers vertrokken dan ervoor terug zijn gekomen (Tamata, Linssen, Drost). Ik heb dan ook aangegeven bij de clubleiding dat we moeten blijven uitkijken naar een buitenkansje, iemand met ervaring en power die bijvoorbeeld ergens anders buiten de boot valt."

Invulling spitspositie: "Michael de Leeuw voorlopig eerste keus"
Over de invulling van de spitspositie meldde Erwin van de Looi dat Michael de Leeuw voorlopig de eerste keus is. "Dat krediet heeft hij opgebouwd." Net als vorig seizoen zal de ploeg spelen met een voetballende nummer tien. Positief was hij over Danny Hoesen. "Danny heeft een stapje gemaakt en is anders van vakantie teruggekomen dan hij erin was gegaan."

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.