Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

114 gasten online

 
FC Groningen heeft vanmorgen twee nieuwe aanwinsten gepresenteerd tijdens een bijzondere persbijeenkomst met ontbijt. Gisteren werd al duidelijk dat Etiënne Reijnen de overstap van Cambuur Leeuwarden naar FC Groningen zou maken. Hij kon voor een gelimiteerd bedrag van 400.000 euro worden vastgelegd en heeft een contract voor 3 jaar getekend. Gisteravond laat werd duidelijk dat ook Kasper Larsen aan de selectie zou worden toegevoegd. Larsen komt over van het Deense Odense Boldklub. De Trots van het Noorden dient een bedrag van 450.000 euro over te maken aan de Denen.

Larsen heeft een contract van 3 jaar met een optie voor nog een vierde contractjaar getekend. Hij moet vanochtend nog wel medisch worden gekeurd. Zondag tegen PSV zal hij naar verwachting nog niet speelgerechtigd zijn. (Edit: zowel Etiënne Reijnen als Kasper Larsen zijn zondag tegen PSV inzetbaar. Reijnen begint in de basis; Larsen start vanaf de bank. Hierdoor is er in de wedstrijdselectie geen plaats voor Martijn van de Laan.)

 

Aan het artikel hebben we een fotoreportage toegevoegd.

Etiënne Reijnen liet weten een fantastische tijd bij Cambuur te hebben gehad, maar blij te zijn nu de kans te krijgen 'bij een fantastische volksclub te spelen'. Ook liet hij weten enorm uit te kijken naar de Europese wedstrijden. Hij kreeg een shirt met rugnummer 6 overhandigd en treedt daarmee in de voetsporen van Maikel Kieftenbeld. Hoewel hij ook op het middenveld uit de voeten kan, gaat zijn voorkeur wel uit naar een plek in de verdediging, zo liet Reijnen desgevraagd aan de toehoorders weten. Door de clubleiding wordt Reijnen als een speler met persoonlijkheid zowel binnen als ook buiten het veld beschreven. FC Groningen was nadrukkelijk op zoek naar een ervaren speler waardoor de club uitkwam bij Reijnen, die dus ook 'voor de kleedkamer' is gehaald.

De Deense sportjournalist Michael Qureshi liet vanmorgen op Twitter weten dat FC Groningen bij Randers FC naar de mogelijkheden had geïnformeerd om Mads Fenger over te nemen, maar dat de vraagprijs te hoog was waardoor Groningen uitkwam bij Kasper Larsen. Larsen stapte gisteravond om 21 uur in de auto om vandaag bij zijn nieuwe club gepresenteerd te kunnen worden. Hij is rechtsbenig en kan zowel links als ook rechts in de centrale verdediging spelen. Hij kreeg een shirt met rugnummer 3 overhandigd. Vanaf morgen zal hij meetrainen met de selectie.

Fotoreportage presentatie Etiënne Reijnen en Kasper Larsen van Wouter Pauwels:



Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.