Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

220 gasten online

FC Groningen wil Tom Hiariej en Serhat Koç verhuren

Als het aan FC Groningen ligt zullen Tom Hiariej en Serhat Koç komend seizoen verhuurd worden aan een andere club en dus tijdelijk geen deel meer uitmaken van de eerste selectie van de Trots van het Noorden, zo meldt het Dagblad van het Noorden vanmorgen in haar papieren editie. De clubleiding van de FC denkt dat dit beter is voor hun ontwikkeling en heeft dit als zodanig aan de beide jeugdige spelers gecommuniceerd. Het contract van Hiariej loopt nog door tot medio 2012; Koç staat nog tot medio 2013 onder contract.

 

Na het zekere vertrek van Gibril Sankoh, Theo Lucius en Ondrej Svejdik en het vermoedelijke afscheid van Sepp de Roover en Daley Blind is Tom Hiariej de volgende speler op wie we op de positie rechts achterin geen beroep meer kunnen doen, mocht het daadwerkelijk tot een verhuuravontuur gaan komen. Ook al rukt Jorrit Kunst komend seizoen net als Darryl Lachman door naar de hoofdmacht, beiden zijn geen volwaardige basisspelers op de rechtsback-positie. De vorig seizoen verhuurde spelers die komend seizoen noodgedwongen terugkeren bij gebrek aan belangstelling (Jeroen Veldmate, Shkodran Metaj, Michael Jansen en Gonzalo García) kunnen ook al niet bogen op een vlekkeloze reputatie als rechtsback. Op die plek is versterking dan ook zeer gewenst c.q. noodzakelijk, aannemende dat de (voor komend seizoen nog niet geformuleerde) doelstellingen ongeveer even ambitieus zullen zijn als de doelen die voor het afgelopen seizoen gesteld waren.

 

Serhat Koç had een vaste plaats op de bank van FC Groningen. Hij is er nog niet in geslaagd door te breken en een verhuur aan een andere club lijkt een prima oplossing om hem weer op niveau aan het spelen te krijgen. Ook in de punt van de aanval kunnen we met zijn vertrek wel wat versterking gebruiken. Vanuit de beloften lijken geen aanvallers door te schuiven naar het eerste, sterker nog - er is afscheid genomen van Dennis Krohne en Pepijn Kluin. Aannemende dat Pieter Huistra niet in de fout zal vervallen door García als aanvaller te zien en het moge duidelijk zijn - de aanval met Tim Matavz en Nicklas Pedersen kan wel wat aanvulling gebruiken. Want Petter Andersson rendeert beter op het middenveld dan in de aanval; García heeft tot nu toe nog niet laten zien op welke positie hij uit de voeten kan. Niet als aanvaller maar ook niet als middenvelder, waarvoor enige verdedigende inzet vereist is, en dat laatste staat niet in Gonzalo's woordenboek. Wellicht komt hij het beste uit de verf als het gehele elftal in dienst van GG speelt maar zover zal het niet komen, zo hopen wij.

 

Kortom, werk aan de winkel voor onze scouts!

 

Pieter Huistra geeft in diezelfde krant overigens aan graag wat meer te willen variëren in zijn elftal en dat de FC daarom op zoek is naar een buitenspeler die links of rechts kan spelen, zodat je wat meer opties krijgt. Dit zou het mogelijk maken niet alleen 4-4-2 maar 4-3-3 te kunnen spelen, mits die buitenspelers dan ook als echte buitenspelers zullen opereren en zich niet te ver laten terugzakken, want dan heb je een 4-5-1 concept met één eenzame spits. Maar hiervoor zal de technische staf zeker waken.

 

Reageren? Mail naar martin @fcgonline.nl