Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

91 gasten online


Onder grote publieke belangstelling is Hedwiges Maduro vanmiddag gepresenteerd als nieuwste aanwinst van FC Groningen. Hans Nijland gaf vanmiddag aan dat de 30-jarige ex-international 'uit het niets' aan de selectie kon worden toegevoegd, nadat Danny Hoesen, met wie Hedwiges Maduro goed bevriend is, de trainersstaf jl. donderdagochtend op Maduro als potentiële versterking had gewezen. "Daarna ging het snel", aldus de preses van FC Groningen, en dit is een understatement, want nog geen week later kon Maduro zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis met de Trots van het Noorden zetten.Aan het artikel hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Hij had nog een tot medio 2016 lopend contract met PAOK Saloniki, maar hij kon transfervrij vertrekken, aangezien de Russische clubeigenaar bij PAOK alles bepaalt en vijf jonge versterkingen had binnengehaald, waarna er voor Maduro geen plaats meer was. De trainer en de technisch directeur van PAOK zagen het wél in Maduro zitten, maar dit is aldaar kennelijk niet van belang. Modern football in zijn meest bedenkelijke vorm, maar FC Groningen vaart er dit keer wel bij.

Een rustig en geroutineerd overkomende Maduro dat zijn keuze voor FC Groningen een keuze voor het voetbalplezier is. Hij denkt met zijn ervaring en in Spanje geleerde hardheid van meerwaarde te zijn voor de spelersgroep van FC Groningen, en hij ziet uit naar het Europese avontuur. "Maar het draait in een seizoen niet alleen om Europese wedstrijden. Er staan ook moeilijke wedstrijden in de Eredivisie op het programma, duels die je eigenlijk moet winnen maar die moeilijk te winnen zijn. Dan gaat het vaak om kleine dingen. Ook daarbij wil ik het team graag helpen." De in Almere geboren Maduro begon zijn carrière bij Waterwijk uit zijn geboorteplaats en verkaste vervolgens naar de jeugdopleiding van ajax. Hij is derhalve 'voetballend' opgeleid, maar met name in de harde Spaanse competitie heeft hij het nodige bijgeleerd. "Als er gebikkeld moet worden, dan moet er gebikkeld worden", zo verkondigde hij veelbelovend.

Wedstrijden in de Euroborg staan hem nog helder voor de geest. "Het was hier altijd lastig winnen", aldus Maduro.

Maduro kreeg een shirt met rugnummer 23, het vroegere nummer van Nick van der Velden, overhandigd en hoopt zaterdag tegen FC Utrecht speelgerechtigd te zijn. Aan zijn conditie zal het niet liggen. "Ik ben sinds 16 juni in training en hartstikke fit."

Yoëll van Nieff per direct aan Excelsior verhuurd
Het aantrekken van Hedwiges Maduro maakt de weg vrij voor het verhuren van Yoëll van Nieff. Van Nieff speelt de rest van het seizoen voor Excelsior. "Goed voor ons, en goed voor hem", aldus technisch manager Peter Jeltema, hiermee aangevend dat het voor Van Nieff goed is dat hij veel speelminuten in de Eredivisie kan maken en hierdoor als betere speler kan terugkeren naar Groningen.

De eerste foto's:

Fotoreportage presentatie Hedwiges Maduro van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.