Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

238 gasten online

  
De selectie van FC Groningen is vandaag na een twee uur en 40 minuten durende vlucht vanaf Eelde in Porto aangekomen, waarna het gezelschap per bus doorreisde naar Braga, alwaar de intrek is genomen in het bepaald niet onaardige Melia Hotel. Vanavond werd eerst een persconferentie gehouden. We konden Erwin van de Looi en captain Michael de Leeuw niet op uitspraken betrappen die wijzen op de vermoedelijke basis van de wedstrijd van donderdag tegen Braga; ook de afsluitende training bood wat dat betreft geen uitsluitsel.

Het stadion van Braga imponeerde behoorlijk. Achter beide doelen zijn geen tribunes; achter één doel is een grote rots zichtbaar. De capaciteit van het stadion is echter 30.000. beide tribunes aan de lanmge zijde zijn dan ook enorm steil. De Groningen Fanatics zorgde tijdens de afsluitende training voor een heerlijke sfeer. Op naar het tweede groepsfaseduel!

Erwin van de Looi
De hoofdtrainer van FC Groningen gaf aan da hij Braga een goede, sterke en sterke ploeg vindt. "Het wordt een pittige klus", aldus de coach, die van mening is dat Braga veel snelheid en diepte voorin heeft en een goed idee van voetballen heeft. "Ze gaan de duels stevig en hard in, maar niet overdreven. Het is gewoon een goed voetballende ploeg." In algemene zin zei hij dat voetballende ploegen ook wel eens wat weg geven, en daarvan dient FC Groningen gebruik te maken. Van de Looi gaat voor een resultaat, dus voor één of drie punten. Dan houd je het in deze poule nog in eigen hand. Als je verliest zijn de kansen op overwintering in Europa nog niet verkeken, maar dan staan twee ploegen op zes punten (aannemende dat Marseille ban Liberec wint) en twee op nul, zo rekende hij voor.

In algemene zin vertelde Van de Looi waarom Nederlandse ploegen naar zijn idee statistisch gezien veelal de mindere zijn van Portugese ploegen. "Nederlandse ploegen willen vaak laten zien dat ze kunnen voetballen. Portugese ploegen raken niet in de war als ze de bal niet hebben. Ze zijn geduldig en wachten op fouten van de tegenstander."

Michael de Leeuw
De Leeuw, achter de tafel gezeten omdat hij de aanvoerdersband van de geblesseerd in Groningen achtergebleven Rasmus Lindgren heeft overgenomen en donderdag dus ongetwijfeld in de basis zal staan, was nog niet in het stadion geweest, maar al wel in de catacomben waar het perscentrum zich bevindt. "Daaruit blijkt dat Braga een grote club is."Hij zei dat de paar dagen rust hem goed was bevallen. "Ik had last van mijn hamstrings en van mijn kuiten, maar ik heb er nu weer heel veel zin in."

Afsluitende training
Aan de training deden drie keepers en 17 veldspelers mee. Hiervan zullen nog één keeper (Stefan van der Lei) en één veldspeler (Tom Hiariej of Juninho Bacuna) afvallen. Afwezig waren Rasmus Lindgren, Dino Islamovic en Desevio Payne. Er werden geen hesjes verdeeld, maar we denken dat FC Groningen morgen in de volgende basisopstelling aan het duel zal beginnen:

Rusnák - Hoesen - Linssen
Tibbling - De Leeuw - Maduro
Tamata - Kappelhof - Reijnen - Hateboer
Padt

Fotoreportage eerste dag Braga:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.