Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

173 gasten online

De Trots van het Noorden, die thuis in competitieverband nog altijd ongeslagen is en in eigen stadion de best presterende Eredivisieploeg is, heeft vanavond iets recht te zetten, dat moge duidelijk zijn. Hoofdtrainer Erwin van de Looi mag dan na afloop van de ontluisterend verlopen bekerwedstrijd tegen FC Utrecht beweerd hebben een FC Groningen gezien te hebben dat met durf en goed speelde, hij zal de enige zijn geweest. Vanavond telt slechts één ding: aanvallend spelen!

Welke basis straks het veld zal worden ingestuurd is nog even onduidelijk. Is Hans Hateboer, die gisteren niet meetrainde, fit genoeg om te starten? En met hoeveel verdedigers wordt er gespeeld? Tot nu werd het concept met een vijfmans achterhoede alleen buitenshuis gepraktiseerd, maar het alternatief - vier man achterin - is met een Lindgren-loze invulling hiervan, waarbij Etiënne Reijnen één van de twee CV's is, vragen om moeilijkheden en tegendoelpunten. Reijnen heeft nu eenmaal twee CV's in zijn buurt nodig om de defensie redelijk dicht houden, al bleek dit jl. woensdag in Utrecht geenszins. Dit was echter zeker ook Johan Kappelhof aan te rekenen. De man is aan zijn slechtste seizoen in dienst van FC Groningen bezig, ondanks een korte opleving even geleden. De prijs van het kiezen van het transfergeld van Eric Botteghin boven kwaliteit, en dus punten (en dus geld...), is nog altijd wekelijks zichtbaar.

FC Groningen - PEC Zwolle is het duel tussen de nummers acht en zes van deze competitie. Het gat bedraagt drie punten, en dus komen de Groningers bij een zege op gelijke hoogte met de equipe van Ron Jans. Ook qua doelpunten vóór staat PEC Zwolle op een zesde plaats, daar waar FC Groningen, dat het net in 10 wedstrijden slechts 11 maal wist te vinden, slechts vijf andere ploegen kan aanwijzen die nóg improductiever zijn. Waar is de tijd gebleven van een FC Groningen dat in de competitie toch met enige regelmaat wist te scoren en de toeschouwers rode handen van het klappen bezorgde? Laat het er vanavond maar weer eens ouderwets offensief aan toe gaan. GTPV, in de praktijk ermee!

Fotoreportage afsluitende training vrijdag 30 oktober 2015 van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.