Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

212 gasten online

FC Groningen kan vanmiddag een hele beste slag slaan op de ranglijst, met op het eind van de rit alle financieel aantrekkelijke TV-geldgerelateerde gevolgen van dien, mocht de puntenoogstende dadendrang worden doorgetrokken. Mocht de Trots van het Noorden de punten van het Duitse Roda afsnoepen, dan kan het nl. zomaar doorstomen naar plek vier, in de wetenschap dat Heracles straks bij Feyenoord mag aantreden en Vitesse gisteravond in extremis het schip is ingegaan tegen PSV.

Afgaande op de laatste trainingen treden de Groningers met dezelfde basis aan als vorige week, toen de Euroborg na 95 magere minuten alsnog in extase werd gebracht. De al weken doelloos rondrennende Jarchinio Antonia krijgt dus opnieuw de voorkeur boven publiekslieveling Bryan Linssen, één van de weinige spelers die nog een gezonde dosis strijd aan de dag legt. Vanaf de bank is dat echter lastig in de praktijk te brengen.... En ook Johan Kappelhof, vorige week weer zo aardig om een tegendoelpunt cadeau te doen, krijgt zijn zoveelste kans.

Lichtpunt is echter de terugkeer in de selectie van smaakmaker Mimoun Mahi. Hij speelde voor het laatst op 25 oktober jl. (N.E.C.-uit). Ook Rasmus Lindgren, laatstelijk actief op 26 september 2015 in de uitwedstrijd in Amsterdam, zit eraan te komen. De Zweed is eindelijk aangesloten bij de groepstraining, maar Roda-uit komt nog te vroeg.

FC Groningen won de laatste editie in het met name voor uitsupporters vijandige Kerkrade. Op 27 april 2014 stond er na afloop van het duel een 1-2 eindstand op de borden, na een wedstrijd waarin de Groningers alle doelpunten voor hun rekening namen. Naast Richairo Zivkovic en Filip Kostic deed Hans Hateboer nl. in het verkeerde doel een duit in het zakje. Daarvóór kunnen we drie puntloze exercities noteren, kortom - Roda-uit is niet echt een duel dat FC Groningen ligt, zoals overigens voor praktisch alle uitduels geldt.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Rusnák - De Leeuw - Antonia
Tibbling - Drost - Maduro
Burnet - Kappelhof - Reijnen - Hateboer
Padt

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.