Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

459 gasten online

Tim Matavz met Slovenië naar WK in Zuid-Afrika

Een geweldige dag voor Tim Matavz: vandaag maakte Matjaz Kek, de bondscoach van Slovenië, de namen bekend van de 23 spelers die tot zijn definitieve selectie voor het - naar wij vrezen door vuvuzela's gedomineerde - WK in Zuid-Afrika behoren. En onze topscorer is één van die 23 uitverkorenen! Matavz, die tot nu toe al wel 13x uitkwam voor Jong Slovenië en daarin 5x scoorde maar het shirt van het A-elftal nog nooit droeg, is één van de vijf spitsen in de selectie van Kek en het is dus de vraag hoeveel speelminuten hij zal krijgen. Maar de uitverkiezing is al een enorme eer voor Tim! Ook Hans Nijland is happy: de FC ontvangt per speler een dagvergoeding van 4.000 dollar, zolang zij in Zuid-Afrika tijdens het toernooi actief zijn, aldus Nijland in zijn nieuwsbrief.

 

Slovenië is bij het WK ingedeeld in een poule met Algerije (13 juni), Verenigde Staten (18 juni) en Engeland (23 juni). Matavz legt uit hoe de komende dagen eruit zullen zien: "Een kleine drie weken geleden zijn we bij elkaar gekomen en we zijn momenteel op trainingskamp in het Italiaanse Brunico. Woensdag keren we terug naar Slovenië en vrijdagavond spelen we nog een oefeninterland tegen Nieuw-Zeeland. Op zondag staat de reis naar Zuid-Afrika gepland."

 

Zijn zomervakantie valt natuurlijk volledig in het water. Matavz op de site van FC Groningen: "Als ik niet naar het WK was gegaan, had ik de zon opgezocht en was ik me gaan voorbereiding op het volgende seizoen. In Zuid-Afrika is het nu winter, maar dat is nu verder niet zo belangrijk. Het is een droom om met mijn vaderland naar het WK te mogen. Ik verheug me er enorm op. Het zal een mooie ervaring worden!"

 

Tim Matavz is na Thomas Enevoldsen de tweede (en tevens laatste) speler van de Trots van het Noorden die naar Zuid-Afrika zal afreizen. Tijdens de eerste training van Pieter Huistra, op maandag 28 juni a.s., zullen we beide talenten nog niet in Haren kunnen bewonderen, maar dit zij hun vergeven!

 

Tim, van harte met je uitverkiezing! Maar speel je daar niet teveel in de kijker hè!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.