Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

94 gasten online


Hoofdtrainer Erwin van de Looi heeft vanmiddag tijdens een speciaal hiervoor belegde persconferentie bekend gemaakt dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. Volgend Van de Looi hing zijn beslissing al enige tijd in de lucht. Op de clubsite van FC Groningen laat hij weten: "Iedereen weet en kan zien dat we momenteel in een sportief moeilijke periode zitten. Ik ben zelf de eerste om dit te erkennen. Maar de keuze die ik nu heb gemaakt, komt voort uit een gevoel dat al langer speelt en is geen voortvloeisel uit de stemming rond de laatste wedstrijden.

We hebben gesprekken gevoerd met elkaar – en die waren in mijn ogen ook goed met positieve intenties van beide kanten – maar mijn gevoel heeft de doorslag gegeven. Ik ga me nu verder volledig richten op de rest van dit seizoen, dat we wederom goed willen afsluiten."

Erwin van de Looi sprak over een moeilijke beslissing tussen 'the head and the heart: "Het is een strijd geweest tussen verstand en gevoel en het is uiteindelijk het laatste geworden. FC Groningen is een mooie club met prettige mensen, waar nog veel te bereiken is. Maar ik werk al vele jaren binnen FC Groningen en mijn gevoel zegt me nu dat ik na dit seizoen een andere weg moet gaan kiezen."

Hans Nijland uitte zich vanmiddag positief over de hoofdtrainer, daar waar Henk Veldmate tijdens de persconferentie naar aanleiding van het ontslag van Pieter Huistra nog diverse stoten onder de gordel uitdeelde en Huistra daarmee behoorlijk beschadigde. Nijland wordt op de clubsite als volgt geciteerd"Wij waren met elkaar in gesprek over de toekomst. Daarbij waren voor ons alle opties nog open, waarbij onze intenties positief waren. Dinsdag vóór de competitiewedstrijd tegen Willem II heeft Erwin ons laten weten dat hij zijn aflopende contract niet wenst te verlengen. Zover waren wij nog niet, maar uiteraard dienen we zijn beslissing te accepteren en te respecteren. Erwin van de Looi verdient een heel, heel, heel groot compliment voor zijn werk binnen FC Groningen. Hij is een vakman, toont grote betrokkenheid bij de club en heeft aangetoond op topniveau resultaat te kunnen boeken. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor zijn verdiensten bij de club en wensen hem richting de toekomst al het goede."

De algemeen directeur van FC Groningen roept op om de rest van dit seizoen achter de trainer en zijn ploeg te gaan staan, omdat nog altijd wordt ingezet op het behalen van de play-offs om Europees voetbal.

Opvolging Erwin van de Looi - duo Lukkien/Groninger voor de groep?
Wie Erwin van de Looi zal opvolgen als hoofdtrainer van FC Groningen is nu nog niet bekend. Ons gevoel zegt dat Erwin Koeman, de huidige assistent van zijn jongere broer Ronald bij Southampton, en Gertjan Verbeek (trainer van Bochum) onhaalbaar zijn, dat Joop Gall en Martin Drent wel willen maar niet in beeld zullen komen en dat de keuze intern gezocht en gevonden zal worden, en dat het duo Dick Lukkien - Marcel Groninger komend seizoen voor de groep zal staan. Wij zijn bovendien benieuwd hoe de samenwerking tussen Van de Looi en zijn spelers tot het einde van dit seizoen zal uitpakken. Wij hebben de indruk dat de chemie tussen trainer en spelers ontbreekt/tanende is, en het aangekondigde vertrek van Van de Looi kon hiervoor wel eens niet bevorderlijk zijn. Òfwachten!

Fotoreportage persconferentie aankondiging vertrek Erwin van de Looi van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.