Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

130 gasten online

Afgaande op De Telegraaf is FC Groningen geïnteresseerd in de 46-jarige Jurgen Streppel als opvolger van hoofdtrainer Erwin van de Looi. De krant schrijft: "Jurgen Streppel staat nadrukkelijk op de radar van FC Groningen. De coach van Willem II geldt als een voorname kandidaat om Erwin van de Looi na dit seizoen op te volgen. Er is inmiddels een eerste (informeel) onderhoud geweest met het kamp Streppel."

Jurgen Streppel is sinds medio 2011 de hoofdtrainer van Willem II en staat nog tot medio 2017 onder contract bij de Tricolores. De Telegraaf licht de keuze voor Streppel als volgt toe:

In Groningen is men gecharmeerd geraakt van de man die met beperkte middelen en een vaste voetbalvisie steeds maximaal lijkt te kunnen presteren. In Tilburg zorgt hij al jaren voor continuïteit binnen de club, waardoor hij na de degradatie in 2013 het jaar erop direct weer promoveerde. Vorig seizoen eindigde hij als promovendus zelfs naast Groningen op een gedeelde achtste plaats in de eredivisie. Hij is gewend zonder grote budgetten te werken.

De opvatting van Streppel kan de constante factor en houvast zijn in een tijd dat er bij Groningen veel staat te veranderen. De club heeft ambitieuze plannen om in 2018 de helft van de eerste selectie uit eigen jeugd te laten bestaan en voert op fysiekwetenschappelijk gebied veranderingen door die innovatief zijn voor de hele eredivisie. In Groningen ziet men in Streppel een van een zeer select groepje kandidaten die bij de vooruitstrevende visie van de club past.

Jurgen Streppel werd op 25 juni 1969 in Voorst (Gelderland) geboren en voetbalde voor Helmond Sport, RKC Waalwijk en (op huurbasis) Telstar. Via het assistent-trainerschap bij Helmond Sport werd hij in 2008 hoofdtrainer en vertrok in 2011 naar Willem II, waar hij aanvankelijk de dubbelrol van hoofdtrainer en technisch manager vervulde. In 2015 werd zijn contract verlengd tot medio 2017. Willem II schreef toen o.a. het volgende op de clubsite:

Jurgen Streppel (45) startte zijn carrière bij de Tricolores in de zomer van 2011. Het eerste seizoen, in de Jupiler League, werd meteen afgesloten met promotie naar de Eredivisie. Het jaar daarna kreeg de ploeg alle lof voor de strijdwijze, maar degradatie kon niet voorkomen worden. Het vertrouwen in de trainer bleef groot en in de dubbelfunctie technisch manager-hoofdtrainer creëerde hij een team dat in seizoen 2013-2014 kampioen werd in de Jupiler League.

Plaats nu een gokje en gebruik de bet365 bonus!

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.