Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

165 gasten online

Ernest Faber is vanmiddag door FC Groningen gepresenteerd als opvolger van Erwin van de Looi, die zijn aflopende contract niet wenst te verlengen. De 44-jarige Faber, die in de tweede helft van het seizoen 1993-1994 als huurling van PSV elf maal in de basis van FC Groningen stond, komt na afloop van dit seizoen over van N.E.C. en tekende vanmiddag een tweejarig contract met de Trots van het Noorden. Jasper Boer was één van de vele aanwezigen en zond ons onderstaand van foto's voorzien verslag!

Ernest Faber werd in 2013 ook al in verband gebracht met FC Groningen, en wel als potentieel opvolger van Robert Maaskant, zie ons artikel van 27 maart 2013.

Reportage OOG
Reportage Dagblad van het Noorden

FC Groningen presenteert Ernest Faber

In een overvolle Noordlease Business Corner werd Ernest Faber dinsdagmiddag gepresenteerd in stadion Euroborg.  De nieuwe trainer, die momenteel actief is als trainer bij N.E.C., heeft een 2-jarig contract getekend en gaat vanaf het seizoen 2016/2017 aan de slag bij de Trots van het Noorden.

Hans Nijland lichtte toe dat Ernest Faber één van de vier kandidaten was met wie is gesproken. Naast Faber was Dick Lukkien ook één van die kandidaten. “Het is niet netjes om de andere twee namen bekend te maken”, aldus de Algemeen directeur. FC Groningen moet voor Faber ook een afkoopsom betalen, voor diens doorlopende contract bij NEC. Met NEC is de afspraak gemaakt dit bedrag niet te noemen. Wel vertelde Hans Nijland dat het bedrag substantieel lager is dan het genoemde bedrag in de media (€ 200.000). Inmiddels gaan er geruchten rond dat FC Groningen € 125.000 moet overmaken aan de club uit Nijmegen, al wordt ook het bedrag van € 50.000 genoemd.

Nadat ook technisch manager Peter Jeltema zijn toelichting heeft gegeven is het woord aan Ernest Faber. Het is fantastisch hier te mogen zitten. Ik zie hier meer mensen dan op mijn eigen verjaardag. Ik ben een jonge, ambitieuze en energieke trainer, die ook oog heeft voor details. Over details gesproken", Ernest Faber richting Hans Nijland, "het is ‘Er-nest’ en niet ‘Ernst’ en mijn vrouw heet ‘Chris-tel-le’ en niet ‘Chris-tel ‘ ". Verder verteld Ernest dat hij iemand is die aan de bak gaat, hard werken en lang trainen. Als een team, met zijn spelersgroep, collega’s en mensen van het stadion. Het lijkt me een mooie uitdaging, aldus de nieuwe trainer van FC Groningen. Over het meenemen van NEC-spelers is niet gesproken. Wel maakte Ernest bekend dat een aantal spelers de club zullen verlaten en klaar zijn voor een nieuwe stap. Ook het eventueel meenemen van een assistent kwam niet ter sprake tijdens de persconferentie.

Na het tekenen van de contracten is het tijd voor het stellen van vragen. Elwin Baas (RTV Noord) vraagt onder andere of hij al spelers van FC Groningen heeft gesproken. Ernest vertelt dat hij kort met Bryan Linssen (overigens ook aanwezig bij de persconferentie) heeft gesproken. Ernest kent Bryan nog van zijn tijd bij MVV. Ook komt er nog een vraag uit het publiek of de Brabander gaat wonen in Groningen. "In 1994 heb ik bij de Gasunie in het Mercure Hotel gezeten. Dat gaan we maar niet meer doen, hoewel ik wel warme herinneringen aan die tijd als speler bij FC Groningen bewaar. Ik wil ook graag bij de jeugd kijken en bij alle andere activiteiten van de club. Dan moet je in mijn ogen op korte afstand van de club wonen. Ik beschouw reistijd in dat opzicht als verloren tijd”, aldus Ernest Faber.

Ernest Faber richt zich vanaf morgen weer op NEC en beseft dat dit nodig is om de play-offs te halen, net als dat FC Groningen het seizoen succesvol wil afsluiten met de vertrekkende trainer Erwin van de Looi. Misschien wordt het seizoen wel afgesloten met een wedstrijd in de play-offs tussen FC Groningen en NEC.

Foto's presentatie Ernest Faber van Jasper Boer:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.