Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

188 gasten online

FC Groningen gaat niet mee in krankzinnig salarisgebouw van ajax en past voor Wielaert

Hans Nijland houdt woord. Op 1 juni jl. verklaarde hij in zijn wekelijkse nieuwsbrief in het kader van de gezondmaking van de sector betaald voetbal, waarin het gezonde FC Groningen het voortouw heeft genomen, het volgende: We zijn zeer te spreken over het feit dat ons alarmerende geluid door de overige clubs met instemming is begroet en dat we tijdens de bijeenkomsten over dit onderwerp op brede steun van de andere clubs hebben mogen rekenen. Het zal een hele toer worden ook de hoofdstedelijke nr. twee van vorig seizoen op die lijn te krijgen. Voor minder dan 36 miljoen euro mag $uarez daar niet weg (lees hier), en vandaag meldt het AD dat FC Groningen afziet van het aantrekken van Rob Wielaert: de bij de beloften van ajax zwalkende Tukker wenst een exorbitant salaris. FC Groningen bedankt hiervoor en heeft de gesprekken met ajax meteen gestaakt, en terecht.

 

De tekst van het hele artikel is de volgende:

 

FC Groningen heeft volgens het Algemeen Dagblad een poging gedaan om Rob Wielaert over te nemen van Ajax. De salariseisen van de verdediger zijn Groningen echter te gortig.

 
Het AD schrijft woensdag dat Groningen zich bij Ajax meldde, maar dat de club Wielaert niet kan betalen. De noorderlingen gaan daarom op zoek naar een alternatief.

Bij Ajax heeft Wielaert nog een doorlopend contract, maar toch mag hij van zijn club vertrekken. De verdediger kwam over van FC Twente toen Marco van Basten trainer was bij de Ajacieden. Onder Martin Jol is de 31-jarige verdediger echter volledig op een zijspoor geraakt.

Sinds de transfer in januari 2009 speelde Rob Wielaert slechts negentien wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. De Amsterdamse bekerwinnaar is bereid om mee te werken aan een transfer.

 

(zelfs García is Wielaert de baas - foto: PRO SHOTS)

 

Wij hopen dat Hans Nijland, algemeen directeur van een club met een weliswaar bovenmodaal, maar binnen de perken blijvend salarisplafond, vasthoudt aan zijn streven, alles in het werk te stellen om de sector betaald voetbal gezond te maken. Van zekere club uit Amsterdam, dik verlies draaiend maar exorbitante transfervergoedingen eisend om overbetaalde Uruguayanen maar te kunnen behouden (onwetend van hun neiging van de ene op de andere dag de trainingsbereidheid te staken of tegen hun werkgever te gaan arbitreren), hoeven we dit soort initiatieven niet te verwachten.

 

Wij zijn dan ook blij met het inzicht bij de FC dat een transfer van Wielaert bij de Trots van het Noorden een compleet verstoorde salarishuishouding zou geven en we hebben er het volste vertrouwen in dat er binnenkort een goedkopere, en ook betere, centrale verdediger dan Wielaert kan worden gecontracteerd!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.