Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

104 gasten online

Sporting Lokeren meldt vastleggen van Sepp de Roover;

update maandag 13 juni 2010: FC Groningen verkoopt De Roover voor 275.000 euro

Na het afscheid van Sankoh en Svejdik lijkt FC Groningen nog een verdediger kwijt te raken: Sporting Lokeren meldt vanmiddag op haar website: "Zonet bereikte Sporting Lokeren een overeenkomst voor 4 jaar met Sepp De Roover". Of de club ook al overeenstemming met FC Groningen over de te betalen transfersom heeft bereikt, is vooralsnog onduidelijk. FC Groningen meldt op haar clubsite vooralsnog niets over de transfer.

 

UPDATE maandag 13 juni 2010:

FC Groningen heeft de transfer vanmorgen definitief afgerond, zo lezen wij op de clubsite. FC Groningen ontvangt voor de 25-jarige verdediger 275.000 euro. FC Groningen voegt eraan toe: "Met de overgang van De Roover naar Lokeren kunnen alle betrokken partijen tevreden zijn."

 

Op 28 mei jl. meldde FC Groningen nog de optie in het contract van De Roover gelicht te hebben, waardoor Sepp voor nog eens twee seizoenen onder contract zou staan bij de Trots van het Noorden. Toen al was duidelijk dat het vermoedelijk slechts strategische redenen waren die er toe leidden dat de clubleiding gebruik ging maken van de eenzijdige optie in het contract van de 25-jarige Belg. FC Groningen was in de periode ervoor met De Roover in onderhandeling geweest over een nieuwe, verlaagde aanbieding. Beide partijen konden het hierover echter niet eens worden, temeer omdat De Roover zich graag weer in België wou huisvesten. Door het lichten van de optie kon FC Groningen zich ervan verzekeren dat De Roover de Euroborg in ieder geval niet transfervrij zou verlaten. Ook met het oog op een aan te trekken vervanger was het wenselijk om in ieder geval een kleine vergoeding voor De Roover te ontvangen.

 

De Roover maakte in de winterstop van het seizoen 2007/2008 de overstap van Sparta Rotterdam naar FC Groningen. Hij werd toen als vervanger van de naar ajax vertrokken Bruno Silva aangetrokken. Vooral in het eerste halve seizoen bij FC Groningen kon de Belg de Groningse supporters overtuigen. Na een slepende liesblessure in het seizoen daarop, heeft De Roover het hoge niveau van zijn beginperiode bij FC Groningen helaas niet meer kunnen evenaren. Op 29 november 2009 scheurde hij tijdens de competitiewedstrijd tegen NEC zijn voorste kruisband af. Op dit moment is De Roover vrijwel hersteld van deze blessure. In dienst van FC Groningen speelde Sepp in totaal 53 wedstrijden waarin hij 3 keer scoorde. Van deze drie doelpunten blijft vooral zijn doelpunt op 8 maart 2008 in Tilburg een hele bijzondere. Met zijn treffer in de 84' minuut bezorgde De Roover FC Groningen voor het eerst in 17 jaar een overwinning bij Willem II. Sepp, succes bij Lokeren!

 

UPDATE zaterdag 12 juni:

Volgens RTV Noord ontvangt FC Groningen 'naar verluidt' 300.000 euro voor De Roover.

 

UPDATE zondag 13 juni 2010:
FC Groningen geeft vandaag op haar site aan dat er nog geen sprake is van een definitieve overgang van De Roover naar België. De FC Meldt: "FC Groningen is met het Belgische Lokeren in onderhandeling over een transfer van rechtsback Sepp De Roover. Door privé-omstandigheden wilde De Roover echter terugkeren naar België. De verdediger revalideert van een kruisbandblessure en kan een contract voor vier seizoenen tekenen bij Belgische nummer 14 van het afgelopen seizoen. De komende dagen zal meer bekend worden over de details van de onderhandelingen tussen Groningen en Lokeren."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.