Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

182 gasten online

FC Groningen maakt komst Jonas Ivens en Maikel Kieftenbeld officieel bekend

FC Groningen heeft vanmiddag tijdens een druk bezochte persconferentie de komst van Jonas Ivens en Maikel Kieftenbeld bekend gemaakt. De verkopende clubs, KV Mechelen en Go Ahead Eagles, hadden de transfers gisteren al bekend gemaakt. Voor Kieftenbeld, de middenvelder die bij de FC als rechtsback zal moeten gaan spelen, is € 300.000 betaald; de transfersom van centrale verdediger Ivens is op verzoek van de Belgen niet bekend gemaakt maar kan onmogelijk onder de vraagprijs van € 500.000 liggen aangezien één van de andere, Belgische, kapers op de kust de vraagprijs reeds had geboden. De FC moest creatief zijn en wist de Belgen met een oefenwedstrijd te strikken. Ivens wilde sowieso alleen maar naar Groningen.

 

Jonas Ivens

Op haar site heeft FC Groningen een aardige impressie gegeven van de persconferentie van vanmiddag, waarin hij officieel werd gepresenteerd. Ivens gaat bij de FC spelen met rugnummer 3 en is een echte leider in het veld. Hij heeft een contract voor vier seizoenen getekend en heeft er enorm veel zin in: "Mijn ambitie is de komende seizoenen zo goed mogelijk te spelen en de goede thuisreputatie van FC Groningen voort te zetten." Henk Veldmate is enthousiast over de nieuwe aanwinst: "‘Hij heeft alle eigenschappen om te kunnen slagen als centrale verdediger, spreekt Nederlands, blijft zich ontwikkelen en kan in de toekomst nog een stap verder maken dan Groningen."


Maikel Kieftenbeld

Ook op de site van FC Groningen wordt uitgebreid ingegaan op de presentatie van Maikel Kieftenbeld, de middenvelder die tot rechtsback zal worden omgeturnd (of niet, zo denken wij, mocht Daley Blind alsnog worden gestrikt) en rugnummer 2 kreeg toebedeeld. Ook met Kieftenbeld is Veldmate in zijn nopjes: "Een mannetjesputter en het grootste talent op het middenveld van de Jupiler League. Wij hoorden dat de overgang naar AZ nog niet helemaal was afgerond en hebben hem afgelopen maandag als opvolger van Sepp De Roover gepolst. We hebben flink doorgepakt en zijn snel tot een akkoord gekomen met Go Ahead Eagles en Maikel zelf." Kieftenbeld vult aan: "Bij Go Ahead heb ik nooit als rechtsback gespeeld, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik hier een mooie toekomst tegemoet ga en hoop hier te mogen schitteren en vier hartstikke mooie jaren te beleven. Er waren veel clubs die me volgden. AZ was de enige concrete club, maar daar moest ik wachten tot ze middenvelders zouden verkopen. En toen dat in het nieuws kwam, werd ik dus door Groningen gevraagd. Toen zij me vroegen als rechtsachter kon ik dat natuurlijk opeens heel snel.”

 

Hans Nijland was ook een blije algemeen directeur vanmiddag. "Zo blij zelfs dat ik vandaag mijn trouwpak maar weer eens heb aangedaan", aldus Nijland, die er meteen aan toevoegde: "van mijn tweede huwelijk welteverstaan, ik zal Henk Veldmate met deze opmerking maar meteen vóór zijn." Waarna beide kopstukken uit het management van FC Groningen de zaal toegreinsden. 't Was een mooie, "plesante" middag!

 

foto's: Ivens en Kiefenbeld

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.