Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

158 gasten online

Beloften Werkman, Pedro, Wagenaar en Bossman trainen niet meer met 1e;

Pieter Huistra: "Kieftenbeld niet perse rechtsback" --> zoekt de FC nog iemand?

UPDATE zaterdag 10 juli 2010: 'FC Groningen doet Serginho Greene contractvoorstel'

Gisteren viel het ons al op: vier van de negen spelers van Jong FC Groningen, die tot nu toe tijdens de voorbereiding met de hoofdmacht van Pieter Huistra meetrainden, waren niet aanwezig bij de oefenwedstrijd van de FC tegen HZVV. De reden van hun absentie lezen we in de Groninger Gezinsbode: Koos Werkman, Luis Pedro, Jelle Wagenaar en Kelvin Bossman hebben zich weer aangesloten bij Jong FC Groningen dat op 5 juli jl. de training heeft hervat. Opvallend verder de uitspraak van Pieter Huistra in Voetbal International: "We hebben met Maikel (Kieftenbeld-red.) een goede, jonge voetballer in huis gehaald. Vanzelf wordt duidelijk op welke positie hij terechtkomt." Zet de FC in op nóg een versterking, mocht Kieftenbeld in Groningen de middenvelder blijven die hij al sinds zijn jeugd is? Want met Tom Hiariej en Jorrit Kunst zijn we rechtsachter bepaald dun bezet.


UPDATE zaterdag 10 juli 2010: 'FC Groningen doet Serginho Greene contractvoorstel'

We hebben wel eens slechter getimed met een beschouwend stukje over de huidige selectie! Vandaag staat in het Italiaanse ITA SportPress (en overgenomen door TUTTOmercatoWEB) het volgende: FC Groningen zou Serginho Greene een aanbieding hebben gedaan, waarover hij een paar dagen mag nadenken. Mocht de kop van het artikel kloppen, dan zal het aan de 27-jarige verdediger zelf niet liggen: Serginho Greene piace al Groningen, oftewel: hij komt graag naar Groningen. Volgens de Italiaanse site zou de voormalige verdediger van Feyenoord en Vitesse de afgelopen maanden ook een voorstel van FC Twente hebben ontvangen. Het Italiaanse Catania had vorig jaar ook al belangstelling voor Greene.

Voor meer info's over Serginho Greene: zie ons artikel van 16 juni 2010.

 

Op 28 juni jl. sloot een negental beloften zich aan bij FC Groningen, dat op die dag de training voor het komende seizoen heeft hervat. Naast Koos Werkman, Luis Pedro da Silva Ferreira, Jelle Wagenaar en Kelvin Bossman waren de keepers Leonard Nienhuis en Steffen Bakker en verder Danny Post, Danny Menting en Tim Keurntjes de gelukkigen. Wekelijks zou worden bekeken wie zich bij het beloftenteam van Dick Lukkien zou moeten aansluiten. Zoals gezegd is de keus gevallen op Werkman, Pedro, Wagenaar en Bossman, zodat Nienhuis, Bakker, Post, Menting en Keurntjes nog iets langer bij de hoofdmacht mogen blijven.

 

De move die de FC nu met Maikel Kieftenbeld lijkt te maken is veel minder opmerkelijk dan de eerder gemaakte opmerking van de technische staf dat in hem de beoogde opvolger van Sepp de Roover als rechtsback wordt gezien. Kieftenbeld speelde nimmer rechtsachterin, zelfs niet in diens prille jeugdjaren, en ook tijdens de eerste oefenwedstrijd van FC Groningen, afgelopen zaterdag tegen RWE Eemsmond, werd Kieftenbeld niet op die positie uitgetest. Huistra's uitspraak in de VI van gisteren sluit dan ook naadloos aan bij de tweede oefenwedstrijd van FC Groningen, gisteren in Hoogeveen, waar Maikel wederom op het middenveld was te bewonderen. Huistra verklaart nl.: "Middenveld of back? Zo moet hij (Kieftenbeld-red.) dat niet zien. We hebben met Maikel een goede, jonge voetballer in huis gehaald. Vanzelf wordt duidelijk op welke positie hij terechtkomt."

 

Zoals hierboven al gezegd: Momenteel kent de selectie van FC Groningen twee spelers die met de positie rechtsback vertrouwd zijn: Tom Hiariej, die van de FC verhuurd mag worden, en de van Jong FC Groningen overgekomen Jorrit Kunst. Het lijkt logisch dat FC Groningen de omtrekkende beweging (verklaren dat Kieftenbeld als rechtsback is gehaald, wellicht in de hoop dat ajax de exorbitante huurprijs voor Daley Blind wat verlaagt?) nu heeft verlaten en uitspreekt dat in Kieftenbeld wel degelijk een middenvelder wordt gezien.

 

 

In onze ogen kan het dan ook niet anders of FC Groningen zal tot eind augustus, wanneer de transfer window sluit, de ogen en oren gespitst houden op de mogelijkheden alsnog een ervaren rechtsback aan te trekken. Het zal een grote voorkeur hebben voor Daley Blind, maar wellicht valt het toch terug op Serginho Greene, die onlangs nadrukkelijk in de picture was maar niet gecontracteerd werd toen de FC Kieftenbeld voor de neus van AZ kon wegkapen. Of tovert FC Groningen op het allerlaatste moment nog een andere naam uit de hoge hoed?

 

Òfwachtn moar weer! Gelukkig hoeven we ook na het WK niet in een voetballoos gat te vallen!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.