Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

516 gasten online

Andreas Granqvist wil weg

UPDATE maandag 12 juli 2010: Granqvist bevestigt concrete interesse van US Lecce 

UPDATE vrijdag 13 augustus 2010: Valt Celtic af nu het Majstorovic lijkt te contracteren?

Nu Andreas' vakantie erop zit is hij zo mogelijk nog vastberadener dan voorheen: hij wil de FC verlaten ten gunste van een grotere club, zo vertelde hij op 8 juli jl. aan Martin Ahlin van Eurosport.se (niet te verwarren met diens bijna-naamgenoot, Martin Dahlin, de zaakwaarnemer van Granqvist); zie ook FotbollsExpressen. De voornaamste reden van zijn wens om te verkassen is het feit dat hij absoluut een vaste waarde wil worden in het Zweedse nationale elftal. Granqvist zou graag naar Schotland (Celtic!), Duitsland, Engeland of Spanje verkassen, maar ook PSV en zelfs ajax noemt hij interessante alternatieven.

 

UPDATE woensdag 14 juli 2010:

Over Andreas Granqvist kunnen we elke transfer window weer dagelijks pagina's vol met geruchten en updates daarop vullen. Vandaag hebben we in een beschouwend stuk in Nuovo Quotidiano di Puglia met vreugde kennis genomen van de beperkte financiële middelen die Lecce heeft. Het schrijft dat de concurrentie die Lecce bij het binnenhalen van Granqvist ondervindt van clubs als ajax, Fulham en Celtic [overigens wordt er vandaag op Svenska Fans nadrukkelijk gesproken over de wens van PSV om Granqvist te contracteren, en zelfs de naam van Bayern München wordt daar genoemd] niet goed is voor de onderhandelingsruimte van Lecce. Er worden bedragen genoemd die door andere clubs worden geboden voor spelers die ook Lecce graag zou willen contracteren (Mattia Destro en Renè Krhin), bedragen in de orde van grootte van € 2,8 tot 3 miljoen, "bedragen die Lecce niet kan betalen". En voor minder zal ook Granqvist zeker niet bij FC Groningen wegmogen. De site schrijft dat Lecce niet de financiële middelen heeft die andere clubs wel hebben.
Wat ons betreft kan er een streep door de naam van Lecce als mogelijke volgende club van Granqvist.

 

UPDATE vrijdag 13 augustus 2010:

Ook Celtic lijkt af te vallen als mogelijke volgende werkgever van Andreas Granqvist, nu de Schotten volgens het Zweedse Aftonbladet in verregaande onderhandelingen zijn met AEK Athene om Daniel Majstorović, Martin Drents boezemvriend, over te nemen van de Grieken. Aan de Griekse club zal het niet liggen aangezien het salaris van de kalende verdediger met de granieten ellebogen zwaar drukt op de begroting van de Grieken, en ook Majstorovic zelf ziet een overgang naar Celtic wel zitten. Volgens hem is de deal op de medsiche keuring na rond. Mocht de transfer daadwerkelijk zijn beslag krijgen dan lijkt het uitgesloten dat de Schotten met Granqvist een tweede centrale verdediger zullen contracteren.

 

Over de wens van Andreas om zijn nog tot medio 2012 lopende contract bij FC Groningen niet tot het eind uit te dienen hebben we in een eerder stadium al uitvoerig bericht, zie bv.ons artikel van 11 mei jl. en dat van 28 mei jl.
 
We zijn twee maanden verder en Granqvist is nog dezelfde mening toegedaan. Tegenover bovengenoemde Zweedse site geeft hij in het artikel (dat (vertaald) kopt met Granqvist verlangt weg te gaan - "Ik heb het nodig om te verhuizen") aan dat het zijn ambitie is een grotere club te vinden. Hij wil dolgraag deel blijven uitmaken van het Zweedse nationale elftal van Erik Hamrén, en denkt dat zijn kansen daarop een stuk groter zullen zijn als hij bij een Europese (sub)topclub op de loonlijst komt te staan. Hij denkt zich nl. vooral bij een grotere club verder als speler te kunnen ontwikkelen.
 
Hij weet dat Celtic en een paar Duitse clubs hem hebben bekeken, maar weet niet hoe concreet hun belangstelling momenteel is. Hij zegt dat de meeste Duitse clubs die in hem geïnteressseerd waren inmiddels hun trainer hebben vervangen, dit zorgt ervoor dat het langer duurt voordat zo'n club weet welke speler het wenst aan te kopen. Hij zal mede doelen op Wolfsburg, dat inmiddels onder het bewind staat van Steve McLaren. Dit geldt ook voor Celtic: er is contact geweest met het team rond Granqvist, maar ook Celtic heeft inmiddels de trainersstaf vervangen, met alle vertraging in de besluitvorming van dien, aldus Andreas. (Celtic ontsloeg eerder dit jaar Tony Mowbray-red.)
 
Hij sluit af met te verkondigen dat hij open staat voor de meeste andere uitdagingen. Hij noemt concreet de landen Schotland, Duitsland, Engeland en Spanje. Als hij het hierbij zou hebben gelaten zouden wij vrede met zijn verhuiswensen hebben kunnen hebben. De toevoeging dat PSV en ajax ook interessante opties voor hem zijn had hij echter beter achterwege kunnen laten.
 
Hij weet dat er een grote interesse is in zijn persoontje. Het komt nu aan op de juiste timing, aldus Granqvist.
 
Laten we hopen dat het niet een timing is die het FC Groningen onmogelijk maakt een vervanger voor de Zweed aan te trekken.
 
Maar laten we ook niet vergeten wat Pieter Huistra op 26 juni. jl. tegenover het Dagblad van het Noorden heeft verteld. Huistra heeft nl. een stelregel geleerd bij Glasgow Rangers, één van zijn vroegere clubs. "Nobody is bigger than the club was daar de slogan. Niemand is groter dan de club. Bij de Rangers was echt sprake van een familiegevoel. Als je niet bij ons wilt spelen, dan ga je toch weg en dan halen wij wel een speler die wel graag bij de Rangers wil spelen. Die benadering spreekt me aan en heeft indruk op me gemaakt."
 
Al zal het een hele toer zijn om een geschikte vervanger voor Granqvist te vinden...

 

 

UPDATE I maandag 12 juli 2010:

Met dank aan het FCG Forum: vandaag bericht het Italiaanse Nuovo Quotidiano di Puglia dat het Italiaanse Unione Sportiva (kortweg US) Lecce in Andreas Granqvist de gewenste versterking voor de linkerkant van het centrum van de defensie ziet. Volgens de Italiaanse site, die ongetwijfeld de meest melodieuze naam in haar branche heeft, zal er de komende dagen waarschijnlijk een ontmoeting plaatvinden tussen de Italiaanse club en het kamp Granqvist. De Italianen schrijven dat Granqvist het "niet erg" zou vinden in Italië te spelen, maar of Lecce, vorig seizoen kampioen van de Serie B en dus komende jaargang in de Serie A actief, de door hem begeerde topclub is die van hem een betere voetballer zal maken vragen wij ons wel af.

Ook TUTTOmercatoWEB brengt Lecce vandaag in verband met Granqvist.

 

UPDATE II maandag 12 juli 2010: zaakwaarnemer van Granqvist sprak al met US Lecce

Onlangs verklaarde Granqvist openhartig tegenover een journalist van Eurosport.se dat hij weg wil uit Groningen, zie hierboven. Vandaag bevestigt hij op diezelfde site dat het Italiaanse US Lecce, dat net als FC Groningen een fanatieke Noordcurve heeft (zie afbeelding links), onlangs gesproken heeft met Martin Dahlin, zijn zaakwaarnemer. Lecce is nl. zeer geïnteresseerd in onze centrale verdediger. De belangstelling van de Templari is een aantal weken geleden concreet geworden. Op de vraag van de journalist van Eurosport.se, Fredrik Jönsson, of hij voor Lecce zou willen spelen antwoordt Granqvist gereserveerd: "Heel moeilijk om te zeggen, Serie A is Serie A, maar ze zijn net gepromoveerd, het is niet bekend hoeveel ze willen investeren."

 

UPDATE dinsdag 13 juli 2010:

Volgens het Italiaanse Calcio News24, dat zich beroept op een artikel in Gazetta dello Sport, is het waarschijnlijker dat Lecce zich verdedigend gaat versterken met de Deen Magnus Troest van Genoa (de jongere broer van Jonas Troest die met FC Groningen in verband werd gebracht), die afgelopen seizoen werd uitgeleend aan Recreativo de Huelva uit de Spaanse 2e divisie, of met de Noor Tore Reginiussen van Schalke 04, dan dat het Granqvist zal pogen te contracteren. Verder heeft Lecce een bod uitgebracht van 1,2 miljoen euro op Krisztián Németh, de Hongaarse aanvaller van Liverpool die afgelopen seizoen aan AEK Athene was uitgeleend. Naast dit bedrag zal Lecce, nota bene net gepromoveerd uit de Serie B, ook nog eens over ca. 3 miljoen euro moeten beschikken mocht het Granqvist binnen willen halen, nog los van het feit dat niet duidelijk is of Andreas in Lecce de gewenste nieuwe club ziet.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.