Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

187 gasten online

Zaterdag 31 juli 2010: Rot-Weiß Oberhausen - FC Groningen

Zaterdagmiddag speelt FC Groningen zijn zonder twijfel meest interessante oefenwedstrijd. Om 16 uur wordt in Stadion Niederrhein in Oberhausen de wedstrijd gespeeld tussen SC Rot-Weiß Oberhausen-Rheinland e.V., kortweg Rot-Weiß Oberhausen, en FC Groningen. Het stadion biedt plaats aan 21.318 toeschouwers, en aangezien de wedstrijd gespeeld wordt op de Open Dag van de club die vorig jaar als 14e eindigde in de 2e Bundesliga, mag een aardige Koulisse worden verwacht. Ook vanuit Groningen is de belangstelling groot onder de fans!

 

De trainer van Oberhausen, Hans-Günther Bruns, nam in februari van dit jaar het stokje over van Jürgen Luginger, onder wiens leiding de club een Talfahrt van negen wedstrijden zonder overwinning had ingezet die bijna tot degradatie naar de 3. Liga had geleid. Bruns, die ook al van 2006-2008 trainer van de ploeg was, wist het tij nog net te keren en door de 14e plaats op de ranglijst kunnen we Oberhausen ook komend seizoen weer begroeten in de 2. Bundesliga.

 

Oberhausen verwacht morgen een ijzersterke tegenstander, terwijl de thuisploeg juist door blessures wordt geplaagd. Op de clubsite tekenen wij uit de voorbeschouwing op de wedstrijd de volgende woorden op:

 

Am Samstag kommt es im Rahmen der RWO-Saisoneröffnung 2010/2011 um 16.00 Uhr im Stadion Niederrhein zu einem interessanten Vergleich zwischen der Mannschaft von Cheftrainer H.-G. Bruns und dem holländischen Ehrendivisionär FC Groningen. Der Tabellenachte der letzten Saison wird gegen RWO sicherlich die stärkste Elf aufbieten, da man schon eine Woche später gegen Ajax Amsterdam in die neue Saison startet. Der Heimatclub des Bayern Stars Arjen Robben wird nach Einschätzung von Hans-Günter Bruns topfit sein, während sein Team natürlich gerade ein körperliches Tief durchmacht.

 
 

Ondanks de fysieke misère van zijn team verwacht trainer Bruns een interessante wedstrijd. De voorlopige opstelling van zijn team is ook al aan de clubsite van Oberhausen toevertrouwd:

 

Im Tor beginnt Pirson und wird in der 2. Hälfte von Loboué abgelöst,
in der Abwehr spielen Pappas, Miletic, Reichert und Hergesell, im Mittelfeld Landers, Klinger Bahcecioglu und Celik, der den verletzten Schmidtgal ersetzt. Im Sturm beginnen Schönfeld und Lamidi.

 

Hoe sterk is de Tweede Bundesliga in te schatten?

Oberhausen is bepaald geen club tegen wie FC Groningen financieel gezien moet opkijken. Uit een in Der Westen gepubliceerd interview met Werner Overkamp, die een hoge post bij Stoag bekleedt (Stadtwerke Oberhausen AG) en zich daarnaast op vrijwillige basis met de financiën van RW Oberhausen bezig houdt, wordt veel duidelijk. De omzet van Oberhausen lag ten tijde van het interview (januari 2010) bij 8,4 miljoen euro en daarmee is RWO één van de slechts vier clubs uit de 2e Bundesliga met een omzet die minder bedroeg dan 10 miljoen euro. De marktwaarde van de spelers wordt op 10 miljoen euro geschat, en er is geene enkel club uit de 2e Bundesliga die een nog lagere waarde vertegenwoordigt. De salariskosten bedragen ca. 3,7 miljoen euro. In het artikel wordt de vergelijking gemaakt met FC Augsburg, op dat moment de komende tegenstander van RWO. De marktwaarde van Augsburg bedroeg het dubbele van die van RWO.

 

Nog iets over de club RW Oberhausen

RW Oberhausen speelt momenteel in het Niederrhein Stadion. Tussen tribunes, die plaats bieden aan ruim 21.000 toeschouwers, en speelveld ligt een sintelbaan. Er zijn echter plannen voor hetzij een nieuw stadion, hetzij grondige aanpassing van het huidige stadion, die erin moeten resulteren dat op z'n vroegst in 2011 de sintelbaan is verwijderd en de tribunes dichter op het veld komen te staan, zo maken wij op uit Stadionsuche.de, een fraai naslagwerk van Duitse voetbalstadions. Het gemiddeld aantal toeschouwers bedroeg afgelopen seizoen 6.600. Op genoemde site wordt ook uit de doeken gedaan dat RWO een aantal primaire aartsrivalen heeft en ook een aantal secundaire aartsrivalen. Wij raden toeschouwers van FC Groningen in elk geval ten strengste af om uit ludiek oogpunt sjaaltjes of andere clubuitingen van Rot-Weiss Essen of MSV Duisbirg te dragen, dit lijkt gelijk te staan aan een suïcidale daad. Daarentegen worden zaken die met SSV Ulm 1846 te maken hebben wél gewaardeerd: met de fans van deze club hebben de supporters van RWO een zgn. Fanfreundschaft.

 

Tenslotte laat ook RW Oberhausen bij elke thuiswedstrijd het betreden van het veld van beide elftallen vergezellen van officiële 

Einlaufmusik. Bij RWO is dit het lied "Die Macht vom Niederrhein" dat door de punkband Emscherkurve 77 wordt gespeeld.
 
Wij hebben er zin morgen! FCG Online is aanwezig: we gaan Europa in! U bent er toch ook bij? Voor de entreeprijs hoeven groen-witte fans het niet te laten: de kaartjes zijn voor slechts 5 euro te koop. Op zowel de clubsite van FC Groningen als hier is alles te lezen over de bereikbaarheid van het stadion van RW Oberhausen, dat is gelegen aan Lindnerstraße 2-6 te 46149 Oberhausen.
 
Let op:
Het duel begint om 16.00 uur met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de 21 slachtoffers die vorige week in Duisburg vielen tijdens de Love Parade.

Bis morgen!
Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.