Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

411 gasten online

Contract Luciano da Silva opengebroken - nu tot medio 2014 bij FC Groningen

Onze geliefde keeper uit Brazilië heeft op de Open Dag van FC Groningen bevestigd wat hij op 18 mei jl. al op zijn Facebook-pagina had gezet: hij heeft zijn contract tussentijds verlengd en staat hierdoor de komende vier seizoenen, oftewel tot medio 2014, onder contract bij de Trots van het Noorden. Luciano was hier in mei al erg blij mee, getuige zijn enthousiaste melding ('4 years sign with Fc Groningen and today going to Brazil,what you need more?? :D nadaaaaaaaaaaaa....very happy') en ook wij zijn erg blij met de verlenging van zijn contract!

 

Luciano José Pereira da Silva, kortweg Luciano, geboren op 16 maart 1980 in het Braziliaanse Rio Branco, staat sinds het seizoen 2006-2007 onder contract van FC Groningen, maar moest eerst Brian van Loo vóór zich in de pikorde dulden. Luciano schikte zich altijd zonder morren in zijn rol van tweede keeper. Hij debuteerde op 26 september 2007 in de met maar liefst 0-8 gewonnen bekerwedstrijd bij IJsselmeervogels en is inmiddels,  64 officiële wedstrijden voor de FC later, een echte publiekslieveling geworden, zoals hij bij zijn vorige club, Germinal Beerschot Antwerpen (GBA), ook al was. Voor de Belgen speelde hij tussen 2000 en 2006 maar liefst 179 wedstrijden. Op Wikipedia vinden we het volgende bewijs van zijn populariteit onder de supporters van GBA (dat speelt in stadion 't Kiel):


Luciano is geliefd bij de Kielse supporters. In het seizoen 2005-2006 werd hij verkozen tot Gouden Rat, een prijs die wordt toegekend door de supporters aan beste clubspeler van het seizoen.

Op zijn 27ste verjaardag (16-3-2007) kreeg hij een warm "happy birthday" van de Germinal Beerschotsupporters. Bij het oplopen zwaaiden er 200 Braziliaanse vlaggen in de tribune, en na affluiten ontrolde zich een groot verjaardagsspandoek met "Luciano, forever in our heart!". Tijdens de wedstrijd werd er meerdere malen "happy birthday to you" gezongen door de 10.000 supporters. Na de wedstrijd barstte hij door de emoties in tranen uit.

 

Wij zijn heel blij met Luciano onder lat van FC Groningen en hopen dat hij zijn contract zal uitdienen!

 

Luciano, van harte!

 

Later verscheen het volgende officiële bericht op de site van FC Groningen:

 

FC Groningen is een nieuwe vierjarige verbintenis overeengekomen met Luciano da Silva. De Braziliaanse doelman staat hierdoor tot medio 2014 onder contract in Euroborg.


In februari van dit jaar lichtte de club al de tweejarige optie in de bestaande overeenkomst met de 30-jarige keeper. Luciano gaf bij die gelegenheid reeds aan over een langer verblijf in Groningen te willen praten met de clubleiding. Die gesprekken hebben nu dus geresulteerd in een nieuw vierjarig contract.

Algemeen directeur Hans Nijland is blij met het langere verblijf van Luciano in Euroborg. "Luciano is een keeper die past bij FC Groningen. Hij heeft een spectaculaire stijl van keepen en is als persoon heel open en toegankelijk. Luciano is niet voor niets zeer populair bij de supporters van FC Groningen. Het is dan ook heel mooi nieuws dat Luciano zelf heeft aangegeven open te staan voor een langer verblijf in Euroborg en dat hij eventueel zijn carrière in Groningen wil afsluiten."

Luciano zelf is duidelijk over zijn keuze een verbintenis voor een langere periode te willen afsluiten met FC Groningen. "Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin. Ik ben blij met de mensen bij de club en de supporters zijn heel goed voor me. Ik heb me op dit moment niets anders of beters te wensen. Ik zou het helemaal niet erg vinden om mijn carrière bij deze mooie club te kunnen afsluiten. FC Groningen is goed voor mij en ik voel me hier thuis en op mijn plek."
 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.