Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

371 gasten online

Michael Jansen op huurbasis naar Veendam en start in basis tegen Telstar

Michael Jansen speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor BV Veendam. In het shirt van FC Groningen zullen we de 26-jarige verdediger dus niet meer zien, aangezien zijn contract tot het einde van het huidige seizoen loopt. Jansen was persoonlijk al rond met SC Cambuur, maar beide clubs kwamen er niet uit, zo schrijft de FC op haar site. Ook BV Veendam was in beeld om Jansen over te nemen, en dankzij de goede persoonlijke verstandhouding tussen Hans Nijland en BV Veendam’s directeur Henk Eising kwam de deal tot stand, zo schrijft BV Veendam op haar clubsite.

Jansen stond vanavond meteen in de basis in de met 1-1 gelijkgespeelde uitwedstrijd tegen Telstar. Hij werd in de 83e minuut vervangen door Apau.

 

UPDATE vrijdag 13 augustus 2010:

In Leeuwarden is men not amused over de overgang van Jansen naar Veendam. De Leeuwarder Courant schrijft onder de kop "Jansen moet de waarheid vertellen" het volgende:

Cambuur is teleurgesteld in Michael Jansen, de verdediger die trainer Stanley Menzo graag aan de selectie zou hebben toegevoegd.

Jansen, in het seizoen 2008-2009 ook speler van Cambuur, meldde donderdag dat zijn overgang naar Leeuwarden niet doorging omdat zijn club FC Groningen het over de vergoeding niet eens kon worden met de Leeuwarders.
Onzin, stelt directeur Alex Pama. ,,Michael moet bij de waarheid blijven.”
Volgens Pama was Cambuur al in mei bezig om Jansen naar Leeuwarden te halen. ,,Hij kan zowel links centraal als op de vleugel uit de voeten. Dan waren we snel klaar geweest achterin. De clubs zouden echt wel tot een akkoord zijn gekomen." 

 

Uit het mislukken van de onderhandelingen tussen Cambuur en FC Groningen mag niet zomaar geconcludeerd worden dat BV Veendam een hogere huursom op tafel legt dan de centen die de Friezen geboden hadden. Mogelijk heeft de FC zijn hand overspeeld en kiest nu eieren voor z'n geld.

 

BV Veendam schrijft dat Jansen volgens Ensing een speler is die Veendam goed kan gebruiken. Ook trainer Joop Gall is ontzettend blij met de komst van de linksbenige centrale verdediger en is van mening dat de vooruitzichten voor Jansen om komend seizoen bij FC Groningen veel aan spelen toe te komen niet groot waren voor Michael Jansen. "Het mes snijdt nu aan twee kanten. Michael kan nu wekelijks voetballen en laten zien over welke kwaliteiten hij beschikt. BV Veendam heeft er een ervaren speler bij. Met het vertrek van Gerard Wiekens en Paul Matthijs misten wij zo’n type in de as van het elftal." Gall is dus van plan om Jansen als centrale verdediger te gebruiken, en niet als linksback, de positie die door Cruz Vicente wordt ingevuld.

 

Jansen zelf verklaart de overstap als volgt: "Het is belangrijk dat ik dit seizoen weer aan voetballen toe kom."

 

Wij wensen Michael Jansen veel succes toe bij BV Veendam!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.