Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

304 gasten online

Petter Andersson is klaar voor comeback en maakt a.s. dinsdag rentree!

Zelden zal er zó zijn uitgekeken naar de rentree van een van een blessure herstelde speler als de comeback van Petter Andersson. Maar het lange wachten wordt ons en vooral hem beloond. A.s. dinsdag, 17 augustus, zal Petter weer in wedstrijdverband in actie komen en wel in de oefenwedstrijd van Jong FC Groningen dat in Emmen aantreedt tegen hoofdklasser WKE. De wedstrijd op Sportpark Grote Geert (Sluisvierweg 3, 7814 XC Emmen) begint om 19 uur en Petter zal naar verwachting 15-20 minuten in actie komen. Het Zweedse FotbollsExpressen, dat een groot artikel aan onze kanjer heeft gewijd, is stellig: Nu är Andersson redo för comeback, oftewel: Andersson is nu klaar voor zijn comeback. Zijn return in het eerste zal nog even op zich laten wachten, maar Petter kijkt vooruit: "Als het eenmaal goed aanvoelt is het uiteindelijke doel natuurlijk om opnieuw te spelen in het eerste elftal."

 

UPDATE zondag 15 augustus 2010:

Tot onze vreugde maken inmiddels ook RTV Noord en Dagblad van het Noorden gewag van de rentree van Petter, a.s. dinsdag in Emmen. RTV Noord voegt eraan toe dat het aantal speelminuten de komende twee weken zal worden uitgebreid tot één helft.

 

Afgelopen vrijdag, 13 augustus 2010, maakte FC Groningen op haar clubsite bekend dat de kans groot is dat Petter Andersson binnen twee weken zijn rentree zal maken in wedstrijdverband. Hij traint al weer enige tijd volop mee met de eerste selectie, heeft geen last meer van zijn kruisbandellende en het maken van wedstrijdminuten is nu de volgende logische stap.
 
Het Zweedse FotbollsExpressen heeft Petter gisteren in de persoon van Tobias Björklund aan de tand gevoeld en we weten nu dat we Petter al a.s. dinsdag aan het werk kunnen zien en wel in de laatste oefenwedstrijd die de selectie van Dick Lukkien speelt voordat het op 27 augustus a.s. (thuis tegen Jong Helmond Sport) de competitie in de beloften-eredivisie begint. Deze laatste oefenpot wordt tegen WKE uit Emmen gespeeld. Het idee is dat hij dinsdag een minuut of 15-20 speelt. Hij zal dus ongeveer in de 70-75e minuut van de wedstrijd in het veld komen.
 
Petter geeft in het interview aan dat zijn vreugde over zijn rentree enorm is, maar aan de andere kant wordt hij - logisch - ook door een zeurende gedachte in z'n achterhoofd geplaagd. Wat wil je, als twee maal achter elkaar je kruisband is gescheurd. Juist nu zijn rentree voor de deur staat kunnen herinneringen aan wat er is gebeurd terugkeren, en dat vindt hij "een beetje moeilijk". Hij is echter klaar voor de wedstrijd. In tegenstelling tot zijn revalidatie na de eerste kruisbandblessure had hij de tweede keer geen last van infecties of bloedstolsels, hetgeen een makkelijker revalidatie betekende. Mentaal was de tweede sessie echter zwaarder dan de eerste.
 
Petter wil nu gewoon wedstrijden spelen, hij wil niet langer eredivisiewedstrijden volgen vanaf de tribune. Natuurlijk, we moeten niet te snel juichen en niet meteen torenhoge verwachtingen hebben, want de stap van een kwartiertje opdraven bij de beloften maar wedstrijdfitheid bij het eerste zal een forse zijn (vergeet niet dat hij de laatste 20 maanden 40 minuten speeltijd heeft gehad), maar Petter is erop gebrand de allerlaatste stap te maken: "Als het eenmaal goed aanvoelt is het uiteindelijke doel natuurlijk om opnieuw te spelen in het eerste elftal."
 
Petter, je rentree is je gigantisch gegund. Till tisdag!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.