Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

274 gasten online

Geslaagde rentree van Petter Andersson in oefenwedstrijd Jong FC Groningen tegen WKE (eindstand: 1-2)

Petter Andersson heeft, ongetwijfeld in goed overleg met de medische staf en de arts die begin dit jaar zijn knie opereerde, een revalidatieprogramma uitgestippeld dat hem langzaam maar zeker klaar moet stomen voor zijn 'echte' rentree, in het eerste elftal van FC Groningen. Een eerste, belangrijke stap is vanavond gezet: Petter heeft zojuist 16 minuten in de oefenwedstrijd van Jong FC Groningen tegen WKE gespeeld. Hij werd vervangen door Bob Schepers.

 

UPDATE dinsdag 17 augustus 2010:

Tegenover Fotbollskanalen en FotbollsExpressen verklaart Petter voorafgaande aan zijn rentree dat hij wat gespannen was, maar dat de komende tijd leuk zal worden. Hij heeft zin om nu te gaan werken aan voetbaltechnische zaken als druk zetten, balcontrole, timing, kopduels. Zijn lichaam voelt nu ook sterker dan na afloop van zijn eerste revalidatieperiode en zijn knie voelt stabiel aan. De spieren rond zijn knie heeft hij ook goed opgebouwd en hij heeft dit keer niets overhaast: hij is extra voorzichtig geweest en heeft goed naar zijn lichaam geluisterd.

 

KLIK HIER VOOR EEN LEUKE REPORTAGE VAN RTV NOORD OVER DE RENTREE VAN PETTER ANDERSSON

 

Jong FC Groningen startte in de motregen van Sportpark Grote Geert, de thuishaven van hoofdklasser WKE uit Emmen, in de volgende opstelling:

 

Nienhuis - Pedro, Lachman, Van Dijk, Zinga - Rijsdijk, Bossman, Werkman (70' Akkerman), Andersson (16' Schepers, 80' Bos) - Mamedov, Keurntjes

 

Het was vooraf de vraag of Petter Andersson het eerste kwartier van de wedstrijd zou spelen of het laatste kwartier. Trainer Dick Lukkien en zijn staf besloten om de Zweed vanaf het begin te laten opdraven, achteraf bezien een verstandige keuze omdat de messen van de spelers van de Voetbalvereniging Woonwagen Kamp Emmen gaandeweg de wedstrijd scherper en scherper werden geslepen.

 

Ook Pieter Huistra, Erwin van de Looi, Hans Nijland, Henk Veldmate en Jurrie Koolhof waren aanwezig om getuige te zijn van de rentree van Andersson. Petter heeft in het kwartier dat hij speelde een goede indruk achtergelaten. Wel was te merken dat hij bij slidings wegspringt om niet geraakt te worden, en zelf zet hij ook nog niet de hem zo kenmerkende slidings in. Maar nu kan ook nog niet verwacht worden dat hij na twee lange revalidaties alweer de explosiviteit heeft van voorheen. Ik kan me nog de met 2-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen KV Mechelen herinneren, uit september 2008, waarin Petter er als een bezetene invloog en ik mij afvroeg of hij altijd zo gedreven zou spelen. Het zal nog een paar maanden duren denk ik voordat hij vertrouwen genoeg heeft om er weer helemaal in te kletsen. Maar toch kon er - vlak voor zijn wissel - wel weer een lachje vanaf, en naderhand ook tijdens de interviews met DvhN en RTV Noord, waarin hij verklaarde dat het goed ging. In het kwartiertje dat hij meedeed stond hij aan de basis van een paar goede aanvallen en speelde gretig op de tien-positie, maar er zijn meer speelminuten nodig om te kunnen oordelen waar hij nu precies staat. Te beginnen a.s. maandag, als de competitie voor de beloften begint met een thuiswedstrijd tegen Jong Helmond Sport. Petter zal er dan ongetwijfeld weer bij zijn en naar schatting een kwart wedstrijd of zo spelen. 't Was in elk geval geweldig om hem weer het speelveld te zien betreden bij een wedstrijd en de rit naar Emmen meer dan waard!

 

De rest van de eerste helft bleef Petter in de dugout zitten, keek in alle rust naar het spel en zal ongetwijfeld heel wat overdacht hebben. Eindelijk weer terug op de velden! Ik ben ook blij dat het nu zo ver is. Hoe langer een rentree uitblijft hoe moeilijker het wordt om terug te komen, hij kan nu gerichter naar de toekomst kijken.

 

Geslaagde rentree voor de één, droevige aftocht voor de ander: in de 70ste minuut moest Koos Werkman met een enkelblessure van het veld gedragen worden. De ernst van de blessure is moeilijk in te schatten, maar hij kon in ieder geval niet zelf lopen. Laten we het beste voor hem hopen, maar de verzorger verklaarde naderhand dat het er niet best uitzag.

 

Nog even over de wedstrijd. Jong FC Groningen was duidelijk de meerdere van zijn opponent, toch geen kinderachtige amateurvereniging. In Pedro heeft het een erg talentvolle rechtsback die opkomt waar hij kan maar ook achterin indruk maakt; in het centrum achterin gaan we in de toekomst aan de nieuwste aanwinst Virgil van Dijk, een boomlange vent, nog veel plezier beleven, en voorin zijn Mamedov en Schepers vliegensvlug en levensgevaarlijk. Schepers mag echter alleen voor het eerste van Cambuur uitkomen en niet voor Pieter Huistra's team, dus hier plukken de Friezen de vruchten van het samenwerkingsverband tussen beide aartsvijanden van de dorpelingen uit Heerenveen.

 

In het eerste half uur gebeurde er niet zo gek veel, maar daarna brak Kelvin Bossman de score open. Hij zette een aanval op, raakte de bal kwijt, heroverde het leder weer en schoot hard op het doel, maar Jeroen Lambers (ex-FC Groningen en nu de goalie van WKE) redde mooi. Er resteerde een corner en uit deze corner wist Bossman omringd door medespelers en Emmenaren de bal op de één of andere manier in het doel te krijgen: 0-1 na 32 minuten.

 

Aan de andere kant had onze keeper Leonard Nienhuis maar weinig te doen. Voor hem staat aan de linker kant overigens Zinga (de Stenman van de beloften), en nadat hij door Lukkien verzocht werd meer lef in zijn spel te gaan leggen ontpopte hij zich vanavond als een pittige verdediger die ook graag mee opkomt.

 

In de tweede helft kreeg Tim Keurntjes na een kwartiertje spelen een goede kans, maar zijn schot ging maar net langs het doel. Jong FC Grunn gooide steeds meer reserves overboord en ging steeds gretiger spelen. Na 61 minuten werd deze moed beloond: Bob Schepers produceerde een fantastische lob die over de keeper van Emmen heen vloeg. We zullen nooit weten of de inzet van Schepers, die een overgang naar de beloften van Everton na een goede stage alsnog zag afketsen om financiële redenen, bedoeld was als voorzet of als schot op goal, maar het stond wel 0-2.

 

Dit was het sein voor WKE om het nog spaarzaam aanwezige zigeunerbloed sneller te laten vloeien. Het regende opeens tackles en het kwam WKE zelfs op een gele kaart te staan en dat in een vriendschappelijk duel. Kort daarna zette Mamedov een mooie aanval op maar het leverde geen derde Groningse doelpunt op.

 

Triest was daarna de aftocht van Koos Werkman. Of hij zich verstapte of dat er een overtreding op hem begaan werd weet ik niet, maar hij moest van het veld en vervolgens naar de kleedkamers gedragen worden; hij zal er maandag zeker niet bij zijn.

 

Uiteindelijk wist de thuisploeg de spreekwoordelijke eer te redden. Om mij onduidelijke redenen kreeg het een strafschop die onhoudbaar voor Nienhuis door Oosting werd binnengeschoten: 1-2. Kort daarna blies de scheids voor het einde.

 

Jong FC Groningen is klaar voor de competitie, maar de ogen waren vanavond vooral gericht op de rentree van Petter Andersson. Zijn terugkomst smaakt naar meer, maar er is nog een vrij lange weg te gaan. Wanneer krijgen we hem weer in een kolkende Euroborg te zien? Wat zien we daar naar uit!

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:


Opstelling Jong FC Groningen
Nienhuis; Luis Pedro, Van Dijk, Lachman, Zinga; Werkman (70’ Vente), Andersson (15’ Schepers; 60’ Bos), Rijsdijk; Bossman, Mamedov (80’ Akkerman), Keurntjes.

Scoreverloop: 35’ Bossman 0-1; 60’ Schepers 0-2, 90’ Berend Oosting 1-2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petter op weg naar de aftrap (Foto: FCGOnline)

 

Petter in de dug-out (Foto: FCGOnline)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook RTV Noord is benieuwd hoe het met Petter gaat

(Foto: FCGOnline)

 

Petter neemt de felicitaties van Hans Nijland in ontvangst.

Ook Antoine van der Linden (met de rug naar de camera) was aanwezig. (Foto: FCGOnline)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.