Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

162 gasten online

Voorbeschouwing Haaglandia - FC Groningen

Morgen, woensdag 22 september a.s., speelt het in de eredivisie furore makende FC Groningen van Pieter Huistra in Rijswijk de uitwedstrijd tegen het roemruchte Haaglandia/Sir Winston. In haar korte, vijfjarige bestaan heeft de club al voor meer negatieve publiciteit gezorgd dan menig in de 19e eeuw opgerichte amateurvereniging - laten we hopen dat we de Randstad na afloop zonder kleerscheuren weten te verlaten. De wedstrijd wordt in het kader van de 3e ronde van de KNVB-beker gespeeld, een pot in de 1/32e-finales. Er zijn dus zes overwinningen nodig om Europa in mogen! Een korte vooruitblik op dit bekerspektakel.

 

UPDATE dinsdag 21 september 2010: Stenman en Pedersen mogelijk door blessures afwezig! Lees verderop.

 

Haaglandia/Sir Winston - wat is dat voor club?

Op de clubsite van Rijswijkse vereniging lezen we dat Haaglandia (voluit: Voetbalvereniging Haaglandia/Sir Winston) in 2005 is voortgekomen uit een samengaan tussen de fusieclub RVC/RIJSWIJK en FC Kranenburg. Wat de dames en heren webmoderatoren van Haaglandia voor ons verzwijgen, maar andere sites gelukkig niet, is het dieptepunt uit 2006 van het nog prille bestaan van de club. Zo lezen wij met opgetrokken wenkbrauwen in de rubriek De gemeenste speler ooit van het lezenswaardige forum.fok.nl het volgende:

 

De tuchtcommissie van de KNVB (District West 1) heeft Haaglandia en Hilversum bestraft met drie, respectievelijk één punt aftrek in verband met een massale vechtpartij na het duel tussen de beide teams op 19 maart in Hilversum (2-1).

Haaglandia, het team van oud-Feyenoorder John de Wolf, kreeg daarnaast een boete van e.125 en een voorwaardelijke straf tot medio 2007. De Rijswijkse club wordt bij nieuwe ongeregeldheden gedurende die periode uit de competitie genomen. Haaglandia-spelers Viktor Kros, Nihany Agriman en Dennis Roerade zijn voor 10 duels geschorst en Maikel Renfurm tot 1 november. Niels Creutzberg en Max Dirven (beiden Hilversum) kregen acht duels.

 

Pas nadat ook dhr. John de Wolf, gewezen Groninger en zowel bokser als stijldanser in z'n vrije tijd, het veld heeft geruimd bij Haaglandia is de club in rustiger vaarwater gekomen. Overigens zijn De Wolf en Haaglandia bepaald niet in goede harmonie uit elkander gegaan: Wikipedia weet het volgende te onthullen: In deze periode werd John de Wolf ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. Tevens waren er binnen de club tussen de Wolf en leden van Haaglandia zaken voorgevallen die een langer verblijf in de weg stonden. Tegenvallende resultaten en gebrek aan chemie veroorzaakten een vroegtijdige breuk.

 

In mei van dit jaar promoveerde de club van de Hoofdklasse A van de Zondagamateurs naar de nieuwe Topklasse, en leidt daar tot nu toe een zieltogend bestaan, getuige de huidige stand:

 

 

Bekendste speler uit de huidige selectie is Mourad Mghizrat. Dit Marokkaanse/Nederlandse heerschap kennen we nog uit de ere- en eerste divisie, waar hij in de jaren 1996-2007 bij Sparta, Utrecht, Den Bosch, Willem II en Emmen al schoppend en scheldend over de velden sleurde en in mijn beleving een met Hans Kraay Jr. vergelijkbare kaartenoogst heeft gescoord. Met ingang van het seizoen 2007-2008 speelt hij bij Haaglandia. Het voetballen zal de inmiddels 36-jarige Mghizrat ongetwijfeld zo goed als zijn verleerd, het kaarten pakken echter allerminst. Zo mocht hij op 5 september jl. in het duel met De Treffers twee gele kaarten in zijn zak steken. Desondanks kon hij de 90 minuten wel volmaken, aangezien zijn tweede gele kaart wonderlijk genoeg pas na afloop van de wedstrijd werd verstrekt, zo lezen we in een wedstrijdverslag. Een week later was het zijn ploeggenoot Bryan Brocker die in de voetsporen van Mghizrat trad, en in het eveneens verloren duel tegen Dijkse Boys vervroegd mocht inrukken. Verder is het opvallend dat de eerlijke site van Haaglandia over haar eigen speler John van Otterloo berichtte dat deze ook de rode kaart had verdiend, afgelopen zondag in een wederom verloren wedstrijd na een soort kamikaze-achtig inkomen. Nee, de indruk die we van dit zootje ongeregeld van trainer Wim Schaap krijgen is dat het een allesbehalve frisse selectie is. Bij nader inzien toch niet het juiste moment om Petter Andersson in een officiële wedstrijd zijn rentree te laten maken, al helemaal niet aangezien Haaglandia op een oud soort kunstgras speelt, bepaald niet de lievelingsondergrond van Petter.

 

Inmiddels heeft Mourad zijn basisplaats door al dit duw- en trekwerk verspeeld, 't is dus de vraag of hij tegen FC Groningen in actie zal komen.

 

Hoe dan ook, onderschatten mogen we de tegenstander van woensdag absoluut niet! Een jaar geleden wist het al eens in diezelfde KNVB-beker Excelsior op 6-6 (!) te houden, waarna de Rotterdammers pas in de strafschoppenserie aan het langste eind trokken. In dit soort wedstrijden zie je amateurs toch vaak boven zichzelf uitgroeien, bezeten op jacht naar een stunt - aan de mannen van Huistra is het zaak om het koppie er in het ongetwijfeld zinderende Sportpark Prinses Irene bij te houden, heel te blijven en zo zuinig mogelijk te winnen.

 

Maar ach, opstootjes, doodschoppen en ander vertier zijn van alle tijden, en ook Groningers en ex-Groningers laten zich niet altijd onbetuigd. Zagen we afgelopen weekend Mark-Jan Fledderus als een voleerde karatekoning door de lucht zweven, op jacht naar de strot van een Twentse vijand, bij de mof is Gibril Sankoh inmiddels ook op stoom gekomen. Afgelopen zondag vond de bij FC Groningen naar eigen zeggen volkomen uitgeleerde Sierra Leonees het nodig om in de wedstrijd van zijn Augsburg tegen VfL Osnabrück de noppen van zijn schoen uit te testen op het voetwerk van zijn opponent, ene Konstantin Engel. De actie die dhr. Engel bijna tot engel in het hiernamaals omtoverde ontging Schiri Welz volledig, maar de TV-camera's zijn onverbiddellijk en u raadt het al: op naar de tuchtcommissie, bij de Oosterburen Kontrollausschuss des Deutschen Fußball-Bundes geheten.

 

In plastische Duitse volzinnen tekenen we uit de Augsburger Allgemeine op: Der Kontrollausschuss des Deutschen Fußball-Bundes (DFB) hat ein Ermittlungsverfahren gegen den Augsburger Innenverteidiger eingeleitet. Der Spieler steht unter dem Verdacht, am Sonntag während des Zweitligaspiels gegen den VfL Osnabrück (2:2) unbeobachtet vom Schiedsrichter eine Tätlichkeit gegen den Osnabrücker Spieler Konstantin Engel begangen zu haben. Nach DFB-Mitteilung ist anhand der Fernsehbilder nachzuweisen, dass Sankoh seinem Gegenspieler Engel in der 55. Spielminute absichtlich mit den Stollen des rechten Fußballschuhs auf dessen linken Fuß getreten ist. Schiedsrichter Tobias Welz (Wiesbaden) hat gegenüber dem DFB erklärt, diesen Vorgang nicht gesehen zu haben. Jetzt ermittelt der Kontrollausschuss nachträglich. Sankoh und Engel wurden zu Stellungnahmen aufgefordert. Nach der Auswertung werde über den weiteren Fortgang des Verfahrens entschieden, hieß es aus Frankfurt.

 

En dichter bij huis zien we Jonathan Reis met een slorige zeven maal de toegestane hoeveelheid alcohol door de Brabantse nachten crossen. Aangezien de grens van het alcoholpromillage voor beginnende bestuurders op 0,2 is gesteld, is het rekensommetje gauw gemaakt: de liefhebber van alle denkbare genotsmiddelen dwaalde met een promillage van krap 1,4 over de wegen. Wellicht in zijn jeugdige Braziliaanse ogen de ideale voorbereiding voor Roda JC-PSV (Reis werd in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geveegd; de wedstrijd van PSV, waarvoor Reis bij de wedstrijdselectie gezeten zou hebben, stond voor zondag op het programma), maar Rutten dacht er anders over en verwees de ver van het pad af zijnde knaap naar de tribune. Maar de vergevingsgezinde Eindhovenaren zullen hem ongetwijfeld zaterdag wederom bij de selectie halen, ach - het zal FC Groningen ten goede komen als Reis dan nog altijd een kater heeft, zoals een lezer van onze site met gevoel voor humor ons meldde.

 

Terug naar de KNVB-beker. Na twee rondes, waarvoor FC Groningen was vrijgesteld, zijn er nog 64 ploegen over. Het hele wedstrijdschema is het volgende:

 

Dinsdag 21 september:
 
20:00
SC Genemuiden - ACV
SDC Putten – DOVO
Flevo Boys Emmeloord – Vitesse
Spakenburg – RBC
Telstar – Fortuna Sittard
RKC Waalwijk – Almere City FC
Excelsior '31 – ADO Den Haag
Sparta Nijkerk – Kozakken Boys
FC Zwolle – Willem II
Hollandia – Volendam
Noordwijk – Voorschoten '97
BV Veendam – Helmond Sport
HSC '21 – Go Ahead Eagles
 
20:45
FC Emmen – SC Heerenveen

 
Woensdag 22 september:
 
17:00
VVSB – Cambuur Leeuwarden
Capelle – FC Twente
 
18:45
De Graafschap – FC Utrecht
Ajax - MVV
 
20:00
Haaglandia/Sir Winston – FC Groningen
Rijnsburgse Boys – Deurne
De Treffers - Katwijk
Gemert – AGOVV
FC Den Bosch – AZ
WKE – Excelsior
EVV – FC Eindhoven
Groene Ster – Dijkse Boys

ARC – Heracles Almelo
 
20:45
Feyenoord – Roda JC
PSV – Sparta Rotterdam
 
Donderdag 23 september:
 
20:00
Achilles '29 – FC Oss
Dordrecht - NEC
 
20:45
NAC Breda – VVV-Venlo

 

De weg naar Europees voetbal is dus nog lang, echter: zes potjes winnen is wel voldoende om de Europa League in te rollen!

 

 

Afgaande op de training van maandagochtend (lees hier ons verslag van die op het kunstgras van Corpus gehouden training), dan kon dit de opstelling morgen wel eens worden (mate van onzekerheid: hoog!):

 

matavz

tadic - garcía - van de laak

metaj - femi

stenman - granqvist - ivens - kieftenbeld

luciano

 

Niet dat we aan deze prognose grote waarde moeten toedichten, er werd gisteren immers geen volledige partij gespeeld. Maar volgens onze koppeltjes-theorie lijkt bovenstaande opstelling niet een onlogische conclusie van het gehouden partijtje. Dit soort wedstrijden zijn ook uitermate geschikt om niet-basisspelers een kans te geven, en om bv. een aantal internationals (Pedersen, Sparv) rust te gunnen, vandaar dat de keuze voor Metaj, Femi, Van de Laak en zelfs García te rechtvaardigen is.

 

Overigens is het ook mogelijk dat als controleurs toch Sparv en Hiariej worden opgetrommeld, en Van Loo als keeper, maar we houden het toch op Metaj en Femi, en op Luciano.

 

Wij zijn er morgen live bij in Rijswijk, en zullen jullie live op deze site over de wedstrijd informeren!

 

UPDATE dinsdag 21 september 2010:

Op de site van de FC lezen we dat Fredrik Stenman en Nicklas Pedersen er morgen in Rijswijk wellicht niet bij zijn. Stenman is ziek; Pedersen heeft last van zijn voet. Gevoegd bij de opmerking van Huistra Zelf ben ik er altijd voorstander van in de opstelling te spelen die momenteel het sterkste is en het lijkt gerechtvaardigd de opstelling aan te passen, en wel als volgt:

 

matavz

tadic - bacuna - enevoldsen

sparv - hiariej

metaj - granqvist - ivens - kieftenbeld

luciano

 

Iedereen die de FC vergezelt naar Haaglandia: veel plezier, dit zijn de leukere vrij vervoer-potjes. Wees erbij!

 

Haaglandia
Prinses Irene Sportpark
Schaapweg 2
2285 SP Rijswijk (ZH)

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.