Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

117 gasten online

Enkelblessure houdt Leandro Bacuna 4-6 weken aan de kant

UPDATE 27 september 2010: enkelbanden zijn verrekt; absentie vermoedelijk 4-5 weken

Leandro Bacuna, die na een forse charge van Bouma in de wedstrijd tegen PSV met een brancard van het veld moest, zal de komende 4-6 weken niet inzetbaar zijn. De precieze diagnose (verrekte of gescheurde enkelbanden) is nog niet gesteld, maar Pieter Huistra kan de komende weken in elk geval geen beroep op hem doen. Bacuna beweegt zich momenteel met krukken voort en gaat vanmiddag naar het ziekenhuis om een foto van zijn enkelgewricht te laten maken. Andreas Granqvist, ook al geblesseerd geraakt in Eindhoven door een schandalige overtreding van Koevermans die vol doorging op het scheenbeen van de Zweed, is er met een sisser vanaf gekomen en kon vanmiddag gelukkig weer meetrainen.

 

UPDATE maandag 27 september 2010:

Uit onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat Leandro's enkelbanden flink zijn verrekt, maar dat er niets is gebroken. RTV Noord houdt zijn afwezigheid nu op 4 weken; FC Groningen denkt aan een gedwongen absentie van 4-5 weken.

 

Natuurlijk was Leandro Bacuna vandaag absent op het druilerige trainingsveld, en we hadden hem ook zeker niet verwacht vandaag. De actie van Wilfred Bouma, wel gezien door de scheidsrechter en dus niet achteraf nog te bestraffen, was op z'n minst bikkelhard en toen hij bij PSV-uit voor onze ogen per brancard werd weggedragen vreesden we al voor een langere absentie. Helaas werd onze vrees vanmiddag werkelijkheid toen we meer vernamen over zijn huidige toestand.

 

foto: clubsite FC Groningen

 

Dit biedt wellicht de mogelijkheid voor Petter Andersson om bij de selectie van FC groningen aan te sluiten voor het beladen duel tegen Twente, a.s. zondag in Enschede, immers - Petter zou twee weken geleden al zijn aangesloten toen Tadic geblesseerd was aan zijn teen. De Serviër herstelde echter net op tijd, zodat Andersson weer in de wachtkamer moest plaatsnemen. Wellicht dat hij daar nu eindelijk uit verlost wordt. A.s. woensdag zal hij ongetwijfeld een helft (of meer) spelen voor het beloftenelftal dat dan het voor vanavond afgelaste duel tegen Jong Feyenoord inhaalt, en wat mij betreft gaat hij dan zondag mee naar Enschede!

 

Voor Leandro is dit wel een bittere pil. Sterkte!

 

 

De overtreding op Andreas Granqvist, begaan door de doldriest inkomende Danny Koevermans, was zo mogelijk nog harder, en zeker ook gemener dan de actie van Bouma. Als Granqvist geen scheenbeschermers gedragen zou hebben dan zouden ze nu nog op zoek zijn naar alle stukjes scheenbeenbot. Koevermans' aanslag werd niet waargenomen door het arbitrale trio, zodat zich op zijn dossier nu mogelijk de aanklager betaald voetbal van de KNVB stort, aldus Voetbalzone. Granqvist zal niet verklaren dat hij niet werd geraakt, zoals Everton van Heracles wel met droge ogen verklaarde na door Twente's Brama te zijn neergesabeld en kermend van de pijn naar de vlakte ging (gevolg: vrijspraak voor Brama, maar waarom geen schorsing voor Everton, die de boel naar eigen zeggen bedonderde), dus Koevermans zal wellicht een poosje naast Marcus Berg de tribune mogen bemensen. Wij zijn vooral blij dat de tegen PSV fantastisch spelende Granqvist ook gewoon weer inzetbaar is tegen Twente. Wel of geen Granqvist - het scheelt een slok op een borrel!

 

Dit zal het Zweedse Aftonbladet ook vinden. Twee medewerkers van de sportredactie van de Zweedse krant waren vanmiddag bij de training van FC Groningen aanwezig. De Zweedse sportjournalisten zijn bezig met een artikel over onze topper uit de centrale verdediging. Zaterdagavond hebben ze Granqvist ook al gevolgd tijdens de wedstrijd tegen PSV, en vanmorgen hebben ze hem twee uur lang ondervraagd waarna ze hem aansluitend vanmiddag ook nog kritisch op de training hebben bekeken. Vanavond vliegen beide sympathieke Granqvist-volgers terug naar Zweden en zullen volgende maand met een artikel over onze aanvoerder komen. Granqvist zal de komende tijd vaker in de picture staan, nu hij in de komende interland van Zweden (dat tegen Nederland zal spelen) in het hart van de verdediging vermoedelijk de geschorste Mellberg zal vervangen, zo vertelden ze mij. Op mijn beurt heb ik hen bijgepraat over het wel en wee van Petter Andersson en Fredrik Stenman. De Aftonbladet-dame, Petra, kon zich goed voorstellen dat Stenman onlangs voor de camera's van TV Noord vertelde nooit maar dan ook nooit naar Heerenveen te zullen vertrekken. Hij is opgegroeid met de onderlinge rivaliteit van de verschillende Stockholmse verenigingen. Petra knikte en vulde aan dat er laatst een speler van Djurgårdens IF naar AIK was gegaan (of omgekeerd, dat wist ze niet meer), en de betreffende 'overloper' van de ene Stockholmse clun baar de andere moest zich drie dagen in zijn huis oplsuiten omdat zijn overgang not done was volgens de supporters van de club die hij had verlaten: hij werd nogal belaagd, om het maar eens mild uit te drukken. Na drie dagen mocht Petra hem bezoeken, maar foto's mocht ze van de wanhopige speler in kwestie niet maken... Kortom, dat Stenman niet naar de provincieclub Heerenveen zal gaan - dat kon ze goed begrijpen.

 

ook het Zweedse Aftonbladet heeft zich op de training gemeld

 

Over de training zelf valt weinig te berichten. Het gebeuren speelde zich helemaal achteraan het trainingsveld af, en aangezien dit voor toeschouwers alleen bereikbaar is via een glibberige paadje aan de zijkant geloofden wij dit verder wel.

 

We wilden voornamelijk weten hoe het met Bacuna en Granqvist stond, welnu - Bacuna zijn we helaas een poosje kwijt, Granqvist gelukkig niet.

 

Later deze week meer over de voorbereidingen op de kraker van a.s. zondag: FC Twente - FC Groningen!

 

zoekplaatje: de spelers trainden vanmiddag helemaal achteraan het trainingsveld

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.