Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

319 gasten online

FC Groningen speelt oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück op 8 oktober a.s.

Goed nieuws voor liefhebbers van oefenwedstrijden van FC Groningen in de ons omringende buurlanden: FC Groningen zal op vrijdag 8 oktober a.s. een oefenwedstrijd spelen tegen het Duitse VfL Osnabrück, een club die vorig jaar promoveerde van de Derde Liga naar de Tweede Bundesliga en daarin momenteel op een 11e plaats staat. Hans Nijland schrijft vandaag in zijn 300e nieuwsbrief dat de locatie en tijd van de wedstrijd nog niet bekend is, maar wel dat de wedstrijd in Duitsland zal worden gespeeld. Het is dus nog even afwachten of we voor de wedstrijd in de osnatel ARENA, dat plaats biedt aan 16.130 toeschouwers, worden verwacht of in een ander stadion.


UPDATE woensdag 29 september 2010:

De oefenwedstrijd zal op 8 oktober a.s. gespeeld worden in Lohne (bei Lingen). Aanvang: 16:30 uur. Dritte Liga.net kondigt dit als volgt aan: "Das spielfreie Wochenende nutzt der VfL Osnabrück für die Austragung eines weiteren Testspiels. Am Freitag, dem 08.10. treffen die Lila-Weißen auf den FC Groningen, der in der niederländischen Ehrendivision derzeit den dritten Tabellenplatz belegt. Die Testspielbegegnung wird in Lohne (bei Lingen) ausgetragen, Anpfiff ist um 16.30 Uhr."

Het zal gaan om de knusse thuishaven van de SV Union Lohne e.V. 1920, een club die uitkomt in de Duitse Bezirksliga Weser-Ems 3, adres: Jahnstrasse 1, 49835 Lohne (Kreis Wietmarschen). Bereikbaar op ruim een uurtje rijden van Groningen. Zie ook Google Maps.

30-09-2010: De officiële clubsite van VfL Osnabrück bevestigt plaats en tijdstip inmiddels ook.

04-10-2010: Ook FC Groningen meldt nu op haar site dat het oefenduel in Lohne plaatsvindt. Toegangsprijs: slechts € 5!

 

Op Wikipedia hebben we het volgende over onze tegenstander van de oefenwedstrijd, die wordt gespeeld in een compttitieloos weekeind, gevonden:

 

VfL Osnabrück is een Duitse voetbalclub uit Osnabrück, Nedersaksen. De club werd in 1899 opgericht als FC Osnabrück, in 1925 verlieten enkele spelers de club om SC Rapid (naar voorbeeld van Rapid Wien te vormen. Dertien jaar later hield Rapid op te bestaan.

 

Na de hervorming van het voetbal onder impuls van nazi-Duitsland speelde de club in de Gauliga Niedersachsen en werd daar kampioen in 1938 en 1939. Hierdoor verdienden ze een plaats in de eindronde om de Duitse landstitel maar beide keren werden ze al vroeg uitgeschakeld.


Na WOII kwam de club terug als 1. FSV Osnabrück' maar nam in 1946 zijn oude naam weer aan. De club speelde in de Oberliga Nord en presteerde daar vrij goed.


Na de start van de Bundesliga in 1963 werd de club in de Regionalliga Nord ingedeeld. Vanaf 1969 speelde de club 5 keer de eindronde voor promotie naar de Bundesliga maar faalde elke keer. De club bleef nog vele jaren in 2de spelen maar in 1994 werd de club naar de 3de klasse doorverwezen. In het seizoen 2009/10 speelde de club kampioen in de 3. Liga en kon zo promoveren naar de 2. Bundesliga.

 

fans VfL Osnabrück

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.