Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

134 gasten online

Petter Petter Petter Petter Andersson

Grolsch Veste, zondag 3 oktober 2010, zo rond een uur of 2. De spelers van FC Groningen komen het veld op voor de warming-up. Het uitvak veert op, nog fanatieker dan anders. Want wie is één van de 18 spelers die bij de wedstrijdselectie zit? Petter Andersson. Zijn verhaal is bekend - voor het laatst zagen we hem in de eredivisie op 25 januari 2009 in actie. In de tijd daarna ging hij door een hel. Maar deze vent met een fantastisch doorzettingsvermogen is terug. Aan spelen kwam hij gisteren nog niet toe. Er was echter niemand wiens naam door de supporters van de Trots van het Noorden langduriger gescandeerd werd dan die van Petter. En Petter genoot zichtbaar, en klapte terug naar het uitvak. Kippenvel.

 

UPDATE zaterdag 9 oktober 2010:

Op You Tube staat een kort filmpje van Groningen Fanatics van het voor Petter zingende uitvak, klik hier!

 

Vooraf wisten we het eigenlijk zeker: door het wegvallen van Leandro Bacuna zou Petter Andersson de aangewezen vervanger in de selectie van Pieter Huistra voor de wedstrijd FC Twente - FC Groningen zijn. Maar zelfs op zaterdagochtend na de training wist Petter nog niet definitief zeker of hij bij de achttien zou zitten, zo vertelde hij me. Dus we moesten nog even geduld hebben.

 

Maar zondagmiddag konden we het met eigen ogen aanschouwen - Petter Andersson is terug! Het uitvak pikte dit op een geweldige manier op. Vol vuur werd er in vak 124 Petter Petter Petter Petter Andersson gezongen, langdurig en zó gemeend. Het ontging de Zweed niet hoe dolblij we waren met zijn rentree bij de selectie. Hij liep in de richting van het uitvak, keek naar ons en applaudiseerde naar ons. Langdurig en zó gemeend. Mijn middag was bij voorbaat geslaagd! Want inmiddels was het ruim één jaar en acht maanden geleden dat we de speaker Nummer 20: Petter Andersson hadden horen zeggen. Gisteren was het eindelijk weer zover, en wat gingen we uit ons dak. Het Zweedse Aftonbladet wist dit gisteravond al op de juiste waarde te schatten en had het bij het rechte eind met de woorden Petter Andersson hyllades av publiken (Petter Andersson wordt onthaald door het publiek) en Han fick störst applåder av Groningen-fansen när spelartruppen annonserades på arenan (Hij kreeg het grootste applaus toen de selectie werd omgeroepen in het stadion).

 

Warming-up met als vierde van rechts Petter Andersson

 

Tot meer dan warmlopen is het gistermiddag niet gekomen. De noodgedwongen wissel Lachman voor Hiariej zal hem vermoedelijk z'n rentree op het veld hebben gekost, omdat Enevoldsen en García tot gisteren dichter tegen de eerste selectie aan zaten - dat zij in het veld kwamen was te verwachten. En vaker dan drie keer mag een coach nog altijd niet wisselen, of hij nou kinderachtig is weggestuurd of niet.

 

En dus moeten we nog even geduld hebben met zijn echte come-back, die op het veld. Laat dat er op 17 oktober a.s. maar van komen. Is er een mooier scenario denkbaar dan het vieren van zijn rentree in een kolkende Euroborg in de kraker tegen Heerenveen? Wat zal er dan door Petter heen gaan, als hij niet door een aantal honderden fans wordt bejubeld, maar door duizenden? Op dat moment zal hij zich realiseren dat al dat ellendig lange revalideren niet voor niets is geweest. Twee keer achter elkaar je kruisband afscheuren, en dan doorvechten tot je weer op het veld staat. Wat een doorzetter!

 

Maar het kippenvel-moment van gistermiddag neemt niemand ons meer af en zullen we nog lang koesteren!

 

Petter Andersson, eindelijk terug op het wedstrijdformulier

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.