Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

102 gasten online

Stenman mag meetrainen bij Zweedse elftal en zit dicht tegen nationale elftal aan

UPDATE 9 oktober 2010: Ook Petter Andersson mag meetrainen met Zweedse elftal!

In onze voorbeschouwing op de wedstrijd FC Twente - FC Groningen was al te lezen dat Erik Hamrén, de Zweedse bondscoach, op zoek was naar twee spelers die met de selectie van 20 genomineerde Zweden mogen meetrainen om op dinsdag 12 oktober 2010 goed beslagen ten ijs te komen in de interland tegen Nederland. Voor die interland zijn immers maar 20 Zweedse spelers opgeroepen en Hamrén wil graag ook 11 tegen 11 kunnen spelen op de training. Inmiddels is duidelijk wie de selectie zullen aanvullen: Viktor Elm en onze eigen Fredrik Stenman. De terechte beloning voor zijn goede optreden tot nu toe in dit seizoen!

 

UPDATE maandag 4 oktober 2010:

Volgens RTV Noord zal Stenman vrijdag wél meedoen in de vriendschappelijke wedstrijd van FC Groningen tegen VfL Osnabrück, en daarna pas afreizen naar de Zweedse selectie.

 

UPDATE zaterdag 9 oktober 2010:

Het Zweedse Aftonbladet en Skånskan berichten dat naast Fredrik Stenman ook Petter Andersson een eervolle uitnodiging heeft ontvangen om mee te doen met de training van het Zweedse elftal!


Petter Andersson (achter in oranje hesje) traint mee met Zweedse elftal (foto: J. Wixtröm)

 

UPDATE maandag 11 oktober 2010:

RTV Noord heeft een mooie reportage van de training van het Zweedse eelftal gemaakt, en interviews met Petter Andersson, Andreas Granqvist, Fredrik Stenman en Marcus Berg gehouden, klik hier!

 

Het is een opmerkelijke procedure die rond het Zweedse nationale elftal, de zogeheten Landslaget, wordt gepraktizeerd. Roep 20 spelers op en vul die op de training aan met nog twee spelers om een grote partij te kunnen spelen. In de voorbeschouwing rond FC Twente - FC Groningen schreven we al:

 

Rond eerdere interlands van Zweden, die tegen Hongarije en San Marino, koos hij een aantal spelers van de Zweedse club Brommapojkarna uit. Deze kweetten zich echter dermate fanatiek van hun taak dat één van hen de wel geselecteerde Pontus Wernbloom van AZ met een welgerichte trap uitschakelde. Wernbloom mocht zich laten omzwachtelen en keerde geblesseerd terug naar Alkmaar. Hamrén heeft nu een andere strategie bedacht: vlak vóór de interland van Zweden in Nederland (12 oktober a.s) wil hij een aantal in Nederland spelende Zweden oproepen die met de selectie van 20 kunnen meetrainen. Het regelen hiervan laat hij over aan zijn assistent, Marcus Allbäck (in de volksmond Mackan genoemd, oftewel 'sandwich'). De schrijver van het artikel laat ook de naam van Petter Andersson vallen: wellicht komt hij in aanmerking. Waarschijnlijk gaat het allemaal niet door, omdat de extra spelers op zaterdag 9 oktober 2010 zouden moeten aansluiten, terwijl FC Groningen een dag eerder een oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück speelt, en dus lijkt een Gronings veto niet ondenkbaar, maar het vermelden waard is deze interessante gang van zaken rond het Zweedse nationale elftal wel!

 

Inmiddels is het tweetal spelers dat zich a.s. zaterdag bij het Zweedse elftal mag melden echter bekend. Het zijn Viktor Elm van Heerenveen en Fredrik Stenman, zo schrijft het Zweedse FotbollsExpressen. Marcus Allbäck, de assistent van de Zweedse bondscoach, legt uit waarom de keus op Elm en Stenman is gevallen. Hiervoor zijn twee redenen: de positie van beide spelers was in de selectie van 20 nog niet optimaal ingevuld, en verder wil Erik Hamrén juist Elm en Stenman graag eens van dichtbij aan het werk zien. Allbäck geeft aan dat er zeker een kans is dat Elm en Stenman voor de komende kwalificatiewedstrijden voor het EK van 2012 geselecteerd zullen worden. Tenslotte vult Allbáck nog aan dat er juist aan Stenman behoefte was omdat er maar drie backs in de Zweedse selectie zitten.

 

 

Voor Fredrik Stenman is dit een terechte beloning voor de puike vorm waarin hij dit seizoen steekt. De linkerkant van het elftal van Pieter Huistra is erg gevaarlijk door het goede samenspel tussen Fredrik Stenman en Dusan Tadic, en de ijzeren longen van de Zweed maken het mogelijk dat dit koppel van minuut één tot en met 90 door de tegenstander niet uit het oog kan worden gelaten.

 

De nominatie van Stenman zal ongetwijfeld betekenen dat hij wegvalt voor de oefenwedstrijd die FC Groningen komende vrijdag in Lohne tegen VfL Osnabrück speelt, een oefenduel dat Granqvist, Matavz, Pedersen en Sparv ook al aan zich voorbij moeten laten gaan door interlandverplichtingen. Andreas Granqvist zal hoogstwaarschijnlijk voor Zweden zelfs in de basis spelen tegen Nederland, aangezien Hamrén in Andreas de perfecte vervanger ziet van de geschorste Olof Melllberg. Granqvist zal naast Daniel Majstorovic in het hart van de Zweedse verdediging spelen, zo meldt FotbollsExpressen, mij dunkt - geen duo waar je zomaar zonder kleerscheuren langs komt!

 

Wij zien uit naar de interland Nederland - Zweden, en gunnen Stenman zijn nominatie als trainingsmaatje van de selectie en Granqvist zijn nominatie voor de Zweedse selectie van harte!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.